Museus de Martorell fa una crida per recollir joguines antigues i fer-ne una exposició per Nadal

716
Recollida de joguines antigues de Museus de Martorell
Recollida de joguines antigues de Museus de Martorell

Museus de Martorell posa en marxa una campanya per recollir jocs i joguines antigues, de fins als anys 90, per a fer-ne una exposició. Per això, fa una crida a tothom per a que cedeixi, temporalment, aquest material. La previsió és obrir la mostra a l’Enrajolada durant el Nadalem, entre el 18 de desembre i el 12 de gener.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell, explica que “amb aquesta exposició pretenem mostrar el passat del joc i la joguina, ensenyar als nens i nenes com eren en el passat i fer-los reflexionar sobre les que han canviat molt i les que no ho han fet gaire”. Insa posa com a exemple que “abans teníem baldufes de fusta i ara n’hi continuen havent, però són amb llums led o de metall”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Referent als objectes que se sol·liciten, la tècnica de Museus aclareix que “estem oberts a tot allò que ens portin, ens interessa tot sempre que ho puguem encabir dins de la Sala d’Exposicions de l’Enrajolada. Poden ser nines, cotxes, baldufes, joguines antigues i fins i tot els primers videojocs i maquinetes dels anys 80 i 90”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

L’organització aclareix que “no ens comprometem a exposar-ho tot, perquè dependrà de la varietat del material que ens arribi”. Tot i així, el que s’exposi, “s’acompanyarà d’una placa amb el nom del propietari que n’ha fet la cessió”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Insa informa que “qui vulgui cedir-nos jocs i joguines pot contactar a través del correu expoenrajolada@gmail.com i al telèfon de Museus, el 93 774 22 23. Establert el contacte, les dues parts signaran un document de cessió temporal dels objectes, que es començaran a recollir a finals d’octubre i principis de novembre i que seran retornats en acabar l’exposició.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

La tècnica de Museus de Martorell anima tothom qui tingui jocs i joguines antigues a casa i a col·leccionistes “a cedir-nos aquest material, perquè serà molt bonic que en plena època de vacances de Nadal els nens i nenes vinguin amb els seus pares i mares i avis i àvies per comprovar com són d’iguals o de similars les joguines d’ara en referència a les del passat”.