Museus de Martorell torna a promoure el nostre llegat romà al festival Tarraco Viva

359

Museus de Martorell serà present amb un estand a la fira Roma als Museus del Món, que se celebra aquest cap de setmana, del 27 al 29 de maig, dins el festival internacional Tarraco Viva, al Camp de Mart de Tarragona. L’espai promocional de Museus de Martorell difondrà el coneixement de l’element patrimonial romà del nostre municipi: el pont del Diable.

La tècnica de Museus de Martorell Yolanda Insa explica que la presència a la fira “servirà per difondre la història i valor patrimonial del pont del Diable. Ho farem en una fira consolidada com a espai de trobada de les ciutats amb llegat romà, dels museus i dels jaciments”. Insa afegeix que la cita és “un bon lloc per compartir experiències, inquietuds i treballs. La mostra és que cada any hi prenen part més ciutats i jaciments de Catalunya, d’Espanya i de tot Europa”.

Estand visitable tot el cap de setmana
La parada inclourà diversos materials del món romà com ara cascos, jocs d’època com el tres en ratlla i maquetes que recreen arcs d’època, a més d’un panell amb tres personatges d’època -una dona romana, un senador i un legionari- en relleu de fusta i vestits amb robes d’època i amb un espai buit al rostre, per a que els visitants s’hi puguin fotografiar. El recinte firal s’ubica a la zona del Camp de Mart de Tarragona, i estarà obert al públic el divendres 27 de maig, de 17.00 a 21.00h, el dissabte, de 10.00 a 14.30h i de 17.00 a 21.00h, i el diumenge, de 10.00 a 14.00h.

Tarraco Viva, cita amb el món romà
Roma als Museus del Món és una de les atraccions del XVIII Tarraco Viva, un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d’època romana, que se celebra a Tarragona del 15 al 29 de maig. Es desenvolupa en diferents espais monumentals o arqueològics de la ciutat relacionats amb l’època romana.