Música Antiga de Girona edita un CD dedicat al músic martorellenc Josep Gaz

371

Música Antiga de Girona acabat de publicar el primer disc monogràfic dedicat a Josep Gaz (Martorell, 1656 – Girona, 1713). Gaz va ser mestre de capella de la catedral de Girona entre el 1690 i el 1711 i encara és un gran desconegut ja que gairebé no hi ha testimonis fonogràfics. El disc s’ha editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament de Girona.

8 composicions de Gaz
El disc inclou vuit composicions de Gaz procedents de la gran col·lecció de partitures de l’arxiu de la catedral de Girona –la més important de les catedrals catalanes–, de la qual Música Antiga de Girona ja ha digitalitzat 18.153 imatges corresponents al període 1690-1815.

També s’ha aconseguit una subvenció de la Diputació de Barcelona per digitalitzar les partitures de Gaz que es troben a la Biblioteca de Catalunya. Les restes d’aquest gran músic que ara comença a sortir d’un injust oblit són més a prop: al claustre de la catedral de Girona.

El nou disc de Música Antiga de Girona, que inclou les obres de Gaz interpretades el 27 de novembre passat a la catedral de Girona –la gravació, però, es va fer al desembre a l’església de Campllong-. Música Antiga de Girona tornarà a interpretar la música de Gaz en un concert molt especial que tindrà lloc el dissabte 2 de juny a la cripta de la Sagrada Família de Barcelona, amb entrada lliure.