Nacho Cáceres i Ana Belén García guanyen la 21a edició de la Cursa de Martorell

505
21a Cursa de Martorell. Grisphoto
21a Cursa de Martorell. Grisphoto

La 21a Cursa de Martorell, que s’ha celebrat aquest matí, ha aplegat més de 500 corredors de diverses modalitats: 5 i 10 quilòmetres (per a adults) i 700 i 1.300 metres (categories infantils). En la distància llarga, l’atleta olímpic Nacho Cáceres, padrí d’aquesta edició, s’ha proclamat campió en la categoria masculina, mentre que Ana Belén García ha aconseguit el triomf en la femenina. En els 5 quilòmetres, els guanyadors han estat Carlos Herreras i Ester Guerrero, ambdós amb un temps rècord.

Nacho Cáceres, el primer a completar els 10 quilòmetres, ho ha fet en poc més de mitja hora (32:35). L’han seguit Sergio Domínguez, amb un temps de 35:32, i Erik Wang-Bruun, amb una marca de 37:00. El guanyador ha reconegut que s’ha sentit “força bé” i que ha aprofitat el ritme dels corredors de la prova de 5 quilòmetres. L’atleta també ha destacat el bon ambient que s’ha viscut als carrers de Martorell: “No he passat per enlloc on no hi hagués animació, és una cursa molt divertida, la recomano a tothom”.

Nacho Cáceres, guanyador 21a Cursa de Martorell

Pel que fa al podi femení, Ana Belén García ha estat la número 1 amb un temps de 42:00, seguida d’Inés Mota (42:53) i Estefania Ruiz (44:31). La campiona ha reconegut que avui la cursa li ha costat més que habitualment, però que igualment l’ha gaudit. Sigui com sigui, ha aconseguit guanyar: “Com que m’he situat primera a partir del quilòmetre 5, he intentat aguantar”, ha dit. A més, García considera que l’organització de la prova “sempre és genial”.

Ana Belén García, guanyadora 21a Cursa de Martorell

En la prova dels 5 quilòmetres, s’han batut els rècords de temps tant en la categoria masculina com en la femenina. El campió, Carlos Herreras, ha aconseguit una marca de 15:59 i la campiona, Ester Guerrero, de 19:27. Carles Blanco (16:10) i Francesc Aguilà (16:41) han completat el podi masculí, mentre que el femení s’ha completat amb Anna Orozco (20:02) i la martorellenca Laia Castaño (21:13).

Per últim, quant a les proves dels més petits, primer s’ha disputat la d’infantil i cadet, de 1.300 metres. La primera a completar aquest recorregut ha estat Beth Cáceres, filla de Nacho Cáceres. Després ha arribat el torn de la cursa de prebenjamí, benjamí i aleví, de 700 metres, que Jasmine Gabitova ha acabat en primer lloc.

El responsable del Martorell Atlètic Club (MAC), Nacho Pinedo, ha lamentat que la cursa no rebi més participants: “Estem preparats per rebre’n més de 800, i així la festa seria més maca”. Tot i això, ha destacat que la jornada s’ha celebrat amb normalitat i que s’han millorat dos rècords. “Estem contents i ja preparant la propera edició”, ha admès.

Nacho Pinedo, responsable del MAC

La Cursa de Martorell s’ha celebrat enguany per tercer cop consecutiu, després de recuperar-la l’any 2017.