‘Namrud, el problemàtic’, la paternitat i la lluita pels ideals d’un músic palestí-israelià

260
'Namrud, el problemàtic'
'Namrud, el problemàtic'

Jowan Safadi és un famós i controvertit músic palestí-israelià. Les seves lletres i cançons són plenes de denúncia sobre la situació al territori. Investigat per “incitació al terrorisme” i arrestat en alguna ocasió, s’haurà de fer càrrec del seu fill adolescent i això l’obligarà a afrontar responsabilitats paternals mentre continua lluitant pels seus ideals. És la història de Namrud, el problemàtic, que es podrà veure aquest divendres, a les 18.30h, a la Casa de Cultura, dins el cicle ‘Documenal del mes’, promogut per la Regidoria de Cultura, Cinema del Diable i DocsBarcelona. L’entrada és gratuïta.

Amb la seva banda Fish Samak, escriu cançons de crítica social i que parlen de política i, a poc a poc, s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab. Jowan no té por a expressar l’opinió ni a tractar temes tabú, fet que li ha portat problemes més d’una vegada. Mentrestant, també haurà d’afrontar els reptes que comporta la seva nova paternitat en solitari.

Decidit, no deixarà de lluitar a través del seu art per un lloc on viure en pau, on ell, el seu fill i la seva gent, puguin sentir-se segurs i amb possibilitats de prosperar. Namrud, nom que fa al·lusió al personatge bíblic que va construir la Torre de Babel, és la història d’un esperit lliure que viu al bell mig d’un dels conflictes polítics i territorials més antics i complexos del món.

Premis internacionals

Namrud, el problemàtic, dirigit per Fernando Romero Fuster, ha estat reconegut amb el Premi Millor Documental al FrontDoc 2018 (Itàlia), al DocsBarcelona Valparaíso 2018 (Xile), al DOK Leipzig 2017 (Alemanya), a l’Haifa Independent FF 2018 (Israel), al CinéDOC Tbilisi FF 2018 (Geòrgia), al DOK.fest Munich 2018 (Alemanya), al DokuBaku 2018 (Azerbaidjan), al Crossin Europe FF 2018 (Àustria), a l’Ethnocineca FF 2018 (Àustria), al Festival Internacional de Cine Político 2018 (Argentina), al Festival Internacional de Cine por los Derechos Humanos 2018 (Colòmbia), al WOMEX 2018 (Espanya), a l’International Festival of Mediterranean Documentary and Reportage 2018 (França), al Fünf Seen Filmfestival 2018 (Alemanya), al NAFA Ethnographic FF 2018 (Dinamarca), a l’Arab Film Festival 2018 (Dinamarca), al Cinemed Festival 2018 (França) i al DUHOK 2018 (Iraq).