Neix ‘CreArt’, cicle d’activitats artístiques per a adults a Museus de Martorell

843

Museus de Martorell inicia aquest octubre ‘CreArt. Cicle d’activitats artístiques per a adults’. Una iniciativa amb tallers plàstics, esdeveniments, conferències i visites a exposicions, que tindran una periodicitat mensual, un dijous de 18.00 a 20.00h. El propòsit és apropar l’art, la cultura i el patrimoni de Martorell als assistents.

De moment, s’ha definit i programat l’activitat inaugural del cicle per al proper 15 d’octubre, a les 17.30h. Serà la visita comentada a l’exposició itinerant De París a Nova York. Gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut que actualment acull el Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis. En acabar, els assistents coneixeran i experimentaran el Gyotaku, una tècnica d’estampació japonesa popular durant el segle XIX, segons avança el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric, Andreu González.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l'Ajuntament

Els requisits per accedir a aquest cicle artístic són els habituals en l’actual context sanitari, “mantenir una distància social, rentar-se les mans i dur posada la mascareta. A més, per a poder tenir un control del número de participants, serà imprescindible reservar plaça al telèfon 93 774 22 23 o bé per correu electrònic a museus@martorell.cat”, destaca el regidor. L’aforament serà limitat, entre vuit i 10 persones.

Andreu González, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric de l'Ajuntament

Pel que fa a la programació per als propers mesos, encara no és definitiva. Museus de Martorell té previst, però, celebrar actes els dies 12 de novembre, 17 de desembre, 14 de gener, 11 de febrer, 11 de març, 22 d’abril, 13 de maig i 3 de juny.

Les propostes que s’estan treballant, i que s’anunciaran quan es confirmin, seran molt variades. Es preveu l’organització de tallers plàstics d’aquarel·la i d’acrílic, i també de relacionats amb el Nadal, el Carnestoltes i Sant Jordi. Per altra banda, hi haurà sessions per parlar de diverses sèries d’art de Jaume Muxart; visites guiades a exposicions i un taller de pintura a l’aire lliure, previsiblement al jardí de l’Enrajolada. El gruix de les sessions, però, es faran al Muxart, tot i que també es preveu que una d’elles, de caire plàstic, se celebri a la sala de tallers de la Farmàcia Bujons.