Neix el Club Judo Martorell amb més d’una setantena d’esportistes

1624
Club Judo Martorell
Club Judo Martorell

El Club Judo Martorell va ser presentat en societat el passat 5 d’octubre, en el marc de la 23a Trobada d’Entitats. Van constituir-se el 2017, compten amb un centenar de socis i una setantena d’esportistes de totes les edats. Els entrenaments els duen a terme a les Instal·lacions Esportives Municipals (IEM) i, actualment, tenen llista d’espera. La presidenta Núria Mora, la secretària Susanna Francisco i la vocal del club Sònia Pérez, n’han parlat als micròfons de Ràdio Martorell.

El Club Judo Martorell és una entitat de recent creació, però aquest esport ja es practicava a casa nostra?

N.M: Sí, fa molt de temps el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) l’oferia com a esport escolar. De fet, actualment tenim adults al club que ja el practicaven quan eren petits.

Per què veu decidir constituir-vos com a club?

N.M: Perquè estava contemplat com a esport escolar i no hi havia competicions o sortides. Els nois i noies que anaven avançant en aquest esport no tenien la possibilitat de practicar-lo amb gent d’altres entitats. Un grup de pares i mares vam decidir crear una entitat més dinàmica. Al 2017 ens vam llençar a la piscina i la vam constituir.

Quants socis i esportistes sou?

S.F: Tenim més de 100 socis i 72 esportistes inscrits. Hem duplicat els alumnes que teníem l’any passat i comptem amb llista d’espera.

On es fan actualment els entrenaments?

N.M: Estem entrenant a les IEM i, en principi, ens quedem on estem. Hi ha la previsió de remodelar la part de dalt de les instal·lacions l’estiu vinent, tal com s’ha fet amb la part de baix, i tindrem un lloc més gran per als entrenaments.

Què aporta aquest esport als seus practicants?

N.M: És un esport que no és gens violent. Has de controlar el propi cos, tenir molta coordinació, jugar amb la teva força i equilibri, així com amb el del contrari. Oferim un esport que s’entrena de forma mixta i on el tracte és respectuós i molt tranquil. Aprenen ètica de l’esport i joc net.

Totes tres sou mares de fills que practiquen judo. Què us diuen?

S.P: Els nens i també els adults estan responent molt bé i els hi agrada molt. Hi ha molt bon rotllo i tothom és benvingut. Abans no hi havia grup d’adults i l’hem obert ara. La veritat és que està tenint molt d’èxit.

Quines competicions teniu previstes?

N.M: Optarem a esport federat per als noies i noies que vulguin participar en aquest tipus de competició. Fa dos anys que els nostres esportistes estan anant a la Copa Catalana, on han obtingut uns bons resultats. També participarem als jocs escolars del Baix Llobregat i comarques properes, que són més amistosos. Les competicions acostumen a ser un cop al trimestre.

Quines activitats destacades organitzeu a Martorell?

N.M: Assumirem que es continuï fent el Memorial David Ruiz Guijarro, que se celebrarà el proper mes de maig. Estem en contacte amb la família Ruiz Guijarro per poder-ho tirar endavant i ens fa molta il·lusió. A la Festa del Roser vam oferir entrenaments de portes obertes per donar-nos a conèixer i tenim interès a participar a les festes dels barris, i parlar amb les escoles per poder fer exhibicions o dinàmiques obertes.

On s’han d’adreçar els interessats?

N.M: Ens poden escriure un correu electrònic a clubjudomartorell@gmail.com o fer-nos un Whatsapp als números de telèfon que trobaran al taulell d’anuncis de les IEM. A més, cada primera setmana complerta de mes fem jornades de portes obertes a les tardes. Els entrenaments són de dilluns a dijous, de 17.00 a 20.00h, i els divendres, de 17.00 a 19.00h, segons cada franja d’edat.