Neix ‘Maxi Mec Mec’, plataforma familiar de recursos artístics i creatius

64
Plataforma 'Maxi Mec Mec'
Plataforma 'Maxi Mec Mec'

L’Aula de Teatre de Martorell s’ha adherit a la plataforma ‘Maxi Mec Mec’, un projecte online ideat per la coordinadora pedagògica de l’Aula, Alicia Zamora, junt amb Pere Cabaret, i canalitzat a través de l’entitat Espai Teatre. La plataforma és present a Facebook i Instagram i proposa recursos artístics i creatius per a infants i famílies. La finalitat és difondre i compartir activitats i experiències i aportar creixement personal i social.

Des del 15 de març és actiu el ‘Maxi Mec Mec’ i tant els seus impulsors com entitats, artistes i famílies ja hi comparteixen experiències, a Facebook i a Instagram. Són imatges i vídeos amb representacions teatrals; lectura de contes; compartició de cançons i jocs. També s’hi pengen tallers per aprendre a fer manualitats, a decorar la casa, a tocar instruments o a construir objectes i joguines, entre d’altres.

Alicia Zamora explica que “és un espai per compartir experiències i tot el que ens està passant, i per apropar a totes les famílies recursos creatius i artístics per estimular la imaginació dels més petits i fer que el confinament es visqui de manera més creativa”.

Alicia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre i ideòloga de 'Maxi Mec Mec'

Per Zamora i Cabaret, el teatre i les arts escèniques tenen un gran poder transformador i generen nous escenaris “en moments en els que els infants es troben tancats a casa i no tenen tants recursos com els adults per distreure’s”. Amb l’objectiu de “buidar les angoixes i estimular l’imaginari, des del joc com a vehicle”, Zamora destaca que “proposem a les famílies des de ‘Maxi Mex Mec’ que comparteixin activitats creatives, que facin les nostres propostes i que les pengin al bloc”.

Alicia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre i ideòloga de 'Maxi Mec Mec'
Plataforma 'Maxi Mec Mec'
Plataforma ‘Maxi Mec Mec’

Zamora és la ideòloga del projecte junt amb Pere Cabaret, qui va ser el seu professor i amb qui després ha compartit molts projectes professionals. Ells dos han impulsat la proposta des de l’Espai Teatre, una entitat que apropa el teatre a tothom com a eina d’educació emocional pel desenvolupament personal i social. Però obren la participació a artistes amb aquesta sensibilitat –ja coneguts com a Artistes Maxi-.

Per altra banda, és a punt d’aparèixer un bloc per guiar i orientar mares i pares sobre què és i qui composa la plataforma, i els objectius i continguts de les seves activitats.

Alicia Zamora, coordinadora pedagògica de l'Aula de Teatre i ideòloga de 'Maxi Mec Mec'

La coordinadora pedagògica de l’Aula de Teatre convida “a totes les famílies de Martorell i als nostres alumnes a participar-hi”, i proposa compartir-ho en xarxa amb l’identificador “alumnes @auladeteatredemartorell”.