Nit de cinema amb ‘Bohemian Rhapsody’, divendres a la Casa de Cultura

448
'Bohemian Rhapsody'
'Bohemian Rhapsody'

La Regidoria de Cultura i l’associació Cinema del Diable han programat per aquest divendres, 3 de maig, a les 20.00h, a la Casa de Cultura una nit de cinema amb la projecció de Bohemian Rhapsody en versió original. La pel·lícula, estrenada el 24 d’octubre de 2018, està dirigida per Bryan Singer i Dexter Fletcher. Narra la vida del cantant britànic Freddie Mercury i del grup de rock Queen. Està protagonitzada per Rami Malek, Gwilym Lee, Ben Hardy i Joseph Mazzello. L’activitat s’emmarca en el programa de la Fira de Primavera.

Als anys 70, el cantant Freddie Mercury, el guitarrista Brian May, el bateria Roger Taylor i el baixista John Deacon, formen la banda britànica de rock Queen. El seu senzill Bohemian Rhapsody es va col·locar al primer pla de l’escena musical internacional, l’any 1975. La pel·lícula és una crònica de l’ascens meteòric de la música d’aquest grup, a través de cançons icòniques i del seu so revolucionari, des que Mercury es va unir a la banda fins al macroconcert Live Aid del 1985 a Wembley, sis anys abans que Mercury morís. Una celebració rotunda i sonora de Queen i del seu extraordinari cantant, qui va desafiar els estereotips i es va convertir en un dels artistes més estimats de la història.

El Piromusical esclatarà a ritme de Queen

La música de Queen també serà protagonista al Piromusical que tancarà la Fira de Primavera. “Com sap tothom, arran de l’estrena de la pel·lícula Bohemian Rhapsody, hi ha hagut un ressorgiment de la banda i de la figura de Freddie Mercury. Els darrers anys hem mirat de posar molta atenció en les composicions musicals que fan florir els focs artificials, en què la construcció musical tingui el seu sentit i la seva emoció. Queen té prou èxits com per fer aquest homenatge que l’empresa pirotècnica ja està acabant de solapar, programar i realitzar per cloure la Fira de manera molt emocionant”, ha explicat el  regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral.

Sergi Corral, regidor de Cultura

El Piromusical tindrà lloc diumenge, 5 de maig, a les 21.30, a la plaça de Les Cultures.