Nostàlgia i ironia a l’exposició ‘Pop en conserva’ de l’artista valencià Antonio de Felipe

463

L’Espai Muxart acull, des d’avui i fins el 4 de desembre, bona part de l’obra més destacada del pintor valencià Antonio de Felipe, un dels majors representants actuals de la iconografia pop. Pop en conserva ha estat inaugurada aquest vespre per l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, i s’inclou dins la Festa del Roser i del programa sobre art urbà ‘intARTvenció’.

Pop en conserva és una selecció d’obres de les sèries més populars de l’artista. Logotipos, una oda al món de l’art i la publicitat; Cinemaspop, homenatge al món de la gran pantalla; Popsport, on barreja el món de l’art i els dibuixos animats amb al·lusions a disciplines esportives; Lpop, amb alguns dels elapés més significatius de la cultura musical; Graffitipop, amb obres hiperrealistes, i les seves vaques anunci esculpides en cartró pedra, material amb què es feien les falles.

Antonio de Felipe ha fet “un esforç per portar al Muxart obra que retrata la meva variada trajectòria”. Un grapat de llenços i escultures, “algunes de les quals feia més de 20 anys que no exposava”. La mostra convida a imbuir-se en el seu món. “Sóc un artista pop, però qualsevol art que realment arribi al públic i l’emocioni ha de sortir de dins. Cada quadre entranya una història, una vivència, un sentiment, i això fa que la meva obra tingui un poder evocador per a tots els públics”, ha dit.

L’alcalde Xavier Fonollosa s’ha mostrat “content de tenir a Martorell una primera espasa del pop art a la península ibèrica” i orgullós d’exposar “una obra gràfica d’aquestes característiques, tan plàstica, tan ben executada, d’una alta qualitat. Un luxe que hi hagi deixat la seva petjada”.

intARTvenció
El regidor Sergi Corral ha agraït a l’artista la voluntat d’incorporar-se al projecte ‘intARTvenció’ que, del 5 al 16 d’octubre, aglutinarà manifestacions d’art urbà d’artistes de renom i entitats locals. Antonio de Felipe ha deixat la seva empremta al Muxart pintant un mural al pati interior i un altre al mostrador d’entrada, també ha decorat un banc que s’ha col·locat al vestíbul.

Del 9 al 12 d’octubre, l’artista brasiler Muretz, conceptual i alternatiu, visitarà Martorell per deixar impresa la seva obra en espais oberts del municipi. Del 13 al 16 d’octubre, Artistes Plàstics de Martorell penjarà diferents lones pintades als balcons de la Vila, una acció que han denominat Everywhere prints. El 14 d’octubre, Amics de l’Art intervindrà al mobiliari urbà de la plaça de l’Església i, el 15 d’octubre, l’artista Eduardo Hermida pronunciarà la conferència-col·loqui ‘Meninas de Canido, Arte y Barrio’, al Muxart (17.00h).