Set-cents infants de Martorell votaran les propostes del Consell d’Infants als Pressupostos Participatius

304

Dilluns, 19 de juny, els alumnes de 4t i de 5è de primària escolliran entre 18 projectes

Els alumnes de 4t i de 5è de les set escoles de primària de Martorell votaran aquest dilluns, 19 de juny, les propostes dels Pressupostos Participatius que ells mateixos han presentat a aquest procés. Els Pressupostos Participatius s’han treballat amb els nens i nenes d’aquesta franja d’edat a través del Consell d’Infants.
La votació tindrà lloc dilluns, 19 de juny, a partir de les 9.30 h a l’entorn del Pavelló Municipal de Martorell (av. Fèlix Duran i Canyameres), on els alumnes podran votar. Hi haurà 8 taules electorals i cada infant haurà d’exercir el seu dret de vot a la taula que li correspongui. També s’han designat per sorteig 28 membres de taula (1 per cada classe de 4t i de 5è) que seran els encarregats de facilitar la votació dels seus companys i companyes. Cada alumne votarà 5 propostes.
Per facilitar la votació, mentre els alumnes de 4t (uns 350 infants aproximadament) estiguin votant, els alumnes de 5è estaran a la pista annexa del Pavelló gaudint de l’espectacle infantil Donem-li la volta al món de la companyia Xiula. I cap a les 11 h, es farà el canvi i els alumnes de 5è passaran a la zona de votació i hi haurà un segon passi de l’espectacle per als alumnes de 4t.

Els infants han treballat a l’escola les propostes que es posen a votació, moltes de les quals són els resultat del treball que va fer el Consell d’Infants el curs passat. Un cop presentades les propostes, els alumnes consellers i conselleres (28 alumnes, un per cada classe de 4t i de 5è de les escoles de Martorell), van fer un vídeo amb anuncis per animar els seus companys i companyes a votar cadascuna de les propostes. Podeu veure el vídeo en aquest enllaç (però no en podeu fer difusió sense autorització expressa, ja que no és un vídeo que hàgim fet públic). El vídeo l’han pogut veure durant aquesta setmana a les classes per tal de tenir elements per poder escollir les propostes que volen votar.

El Consell d’Infants podrà decidir sobre 40.000 euros dels 200.000 euros assignats per l’Ajuntament de Martorell al procés dels Pressupostos Participatius. Per tant, si la proposta més votada té un pressupost inferior als 40.000€ és possible que puguin fer-se realitat dues propostes. El resultat de les votacions es donarà a conèixer dimarts, 20 de juny.

Entre les propostes dels alumnes de 4t i 5è de primària de les escoles Els Convents, La Mercè, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Juan Ramón Jiménez, Lola Anglada i Mercè Rodoreda, hi ha projectes per a millorar l’espai públic (parcs i carrers) i equipaments municipals. I també hi ha moltes propostes vinculades amb el medi ambient i l’ecologia.

Més informació del projecte
www.martorell.cat/decidim
Vegeu també el tríptic adjunt i la butlleta de votació

Departament de Comunicació