Nous cursos de manipulació d’aliments i conducció de carretons per persones en situació d’atur

474
Cursos formació Molí Empresa
Cursos formació Molí Empresa

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha realitzat novament els cursos de ‘Manipulació d’aliments’ i ‘Operador de carretons elevadors’ durant aquest darrer mes de desembre, dins el programa de formació transversal ‘Adapta’t Martorell’. Es tracta de dos cursos amb gran demanda entre els usuaris del servei. Aquestes formacions es destinen a persones en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell.

Manipulació d’aliments

Un total de 25 participants han realitzat el curs de ‘Manipulador d’aliments’, que ha tingut lloc el passat 17 de desembre. Els assistents han assolit els coneixements per obtenir el carnet de manipulació d’aliments. El curs ha constat d’una única sessió de 6 hores a càrrec de Pilar Freixa de la consultora Linx Consulting Formació i Recursos Humans S.L.

Durant la primera part de la sessió, la formadora ha tractat temes relacionats amb les bones pràctiques en la manipulació d’aliments i la higiene alimentària. En la darrera part, s’ha fet l’examen que acredita que els alumnes han assolit amb èxit els coneixements impartits. Aquest tipus de formació rep una massiva assistència d’inscrits, ja que són moltes les persones que, a part de necessitar el carnet de manipulador, volen ampliar la seva formació arran de la seva situació laboral.

Capacitació de conducció de carretons

Com en edicions anteriors, un total de 15 persones s’han beneficiat del curs ‘Conducció de carretons’, realitzat durant la setmana del 10 de desembre i amb durada de 8 hores estructurades en dues sessions: una de continguts teòrics al Centre de Promoció Econòmica i una altra de pràctiques a les noves dependències de Serveis Municipals de l’Ajuntament.

El curs ha servit per capacitar els alumnes per tal de desenvolupar les tasques de carretoner amb seguretat, facilitant la seva inserció laboral. Els alumnes han conegut la legislació en matèria de prevenció de riscos laborals, les obligacions i drets de la conducció de carretons elevadors, plataforma elevadora i les modalitats, condicionants i riscos associats a les diferents operatives dels equips i entorns.

Durant les sessions, els participants han adquirit els coneixements tècnics necessaris per a la conducció del carretó elevador i de la plataforma elevadora de forma segura tant pel conductor, per altres treballadors, o terceres persones que es trobin en el radi d’acció de la maquinària, sense deterioració per a la mercaderia manipulada o les instal·lacions existents, han pogut conèixer i comprendre els equips de treball, la seva correcta utilització, els elements de seguretat i els seus riscos, potenciant les pràctiques segures i la cultura preventiva i han conegut les tècniques bàsiques d’estiba i desestiba.

En finalitzar el curs, els alumnes han obtingut el carnet d’operadors de carretons i plataforma elevadora (vàlid durant 5 anys) i el diploma oficial d’assistència del curs per l’empresa Linx Consulting, encarregada d’impartir el curs.