El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa, juntament amb Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Martorell, una campanya preventiva de controls intensius de transport escolar i de menors i també de viatgers aquesta setmana, tant en zona interurbana com en zona urbana.

L’inspector en cap de la Policia Local, Àngel Pérez, ha detallat que els agents “vetllaran per garantir la seguretat en aquest tipus de transports controlant-ne sobretot les condicions administratives, del servei i dels vehicles”. En concret, vigilaran si disposen d’una autorització administrativa específica per realitzar el transport; l’ús dels sistemes de seguretat passiva; si cada passatger compta amb una plaça o seient; el compliment de les parades o itineraris fixats; si es viatja amb un acompanyant de transport escolar o cap a centres d’educació especial; o bé si es reserva les places pròximes a les portes de servei a persones de mobilitat reduïda, entre d’altres.

Àngel Pérez, inspector en cap Policia Local de Martorell

Així mateix, i quant a les condicions dels vehicles, es denunciaran aspectes com realitzar un servei amb un vehicle de més antiguitat de la màxima permesa, l’incompliment de les prescripcions tècniques sobre l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, l’incompliment de l’obligació de subscriure les assegurances preceptives, o no disposar del rètol indicatiu de transport escolar, entre d’altres.

Pérez ha recordat que “estan obligats a portar el cinturó de seguretat el conductor i els ocupants dels vehicles, degudament cordats, tant per circular per les vies urbanes com interurbanes”. No utilitzar adequadament el cinturó és una infracció greu, que comporta una multa de 200 euros, però no suposa una pèrdua de punts. Només es detreuen punts, un total de 3, si l’infractor és el conductor. També cal remarcar que no tenir instal·lats en el vehicle els cinturons de seguretat és una infracció molt greu, que comporta una sanció de 500 euros.