Nova normativa que regula i limita l’accés als horts urbans del riu Anoia

1833
Horts urbans
Horts urbans

L’Ajuntament de Martorell, seguint els criteris de la Conselleria d’Interior de la Generalitat per la crisi del Covid-19, regularà i limitarà l’accés d’usuaris als horts del riu Anoia. Des d’aquest dimecres, només hi accediran les persones per a qui la recol·lecció sigui necessària per al propi abastament familiar, extremant la seguretat i la higiene, i amb horaris limitats. No hi podran accedir els grups de risc o qui cultiva per oci.

Del 8 al 27 d’abril, s’aplicaran les noves normes, que prohibeixen l’accés als usuaris majors de 65 anys, als que tinguin una immunosupressió –congènita o adquirida- i a les persones amb patologies cròniques i/o pluripatologia, considerats tots ells grups de risc front el Covid-19.

Tampoc hi accediran els usuaris “per a qui l’hort és una activitat de lleure, com a enreteniment d’un matí o de tot un dia”, tal i com explica el regidor de Medi Ambient, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Qui hi accedirà i de quina manera?

Des d’ara només accediran a la instal·lació els usuaris “per a qui l’hort és un suport necessari per a l’alimentació familiar”, apunta el regidor. Ho faran amb limitacions: “Només podran recollir la seva fruita o verdura i marxar. No podran passar-hi tot un matí o dia”.

L’accés es farà de manera individual, i es recomana que sempre sigui la mateixa persona de la família. Caldrà reforçar les mesures d’higiene personal, l’ús de mascaretes i de guants -especialment per obrir i tancar portes-, la neteja dels estris i dels elements d’ús comú.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

Per altra banda, s’establirà un quadrant d’horaris: “Es designaran uns dies i hores determinades d’accés de cada titular. No s’hi podrà anar quan es vulgui i a l’hora que es vulgui”, destaca Fernández. Des de l’Ajuntament s’enviarà el quadrant als usuaris.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

El regidor expressa que les noves normes s’ajusten “a la prioritat de mantenir la salut de cadascú i col·lectiva amb el confinament i el distanciament social i reduir el risc de contagi derivat de la Covid-19”. Destaca que “confiem en la responsabilitat dels usuaris per a que segueixin les mesures establertes durant el període d’alarma” i agraeix “la col·laboració de tots els ciutadans per a que això sigui possible i quan abans millor”.

Albert Fernández, regidor de Medi Ambient

L’Ajuntament de Martorell seguirà informant de si cal mantenir o no aquestes normes més enllà del 27 d’abril, en funció de les directrius del Govern.