Nova reposició d’equips de protecció individual per a les residències de Martorell

403

L’Ajuntament de Martorell continua repartint mascaretes, bates i guants a les residències del nostre poble. Un material que, malgrat tot, continua sent escàs. Els centres sanitaris i sociosanitaris en necessiten periòdicament i en molta quantitat, perquè als hospitals i residències el contacte amb el virus és directe i continu.

“El risc al què s’exposen els treballadors i treballadores és molt gran i els hem de seguir ajudant tant com puguem”, ha expressat l’alcalde Xavier Fonollosa, qui ha tornat a reconèixer “al personal sanitari, de les residències i d’Atenció Primària per deixar-se la pell cada dia per cuidar dels malalts”. A més, ha agraït “tothom que contribueix des de casa a aportar el seu gra de sorra perquè puguem ajudar al personal”.

En el dia en què superem la quarantena, 40 dies des que es decretar l’estat d’alarma i el confinament, Fonollosa ha indicat que “encara no hem doblegat del tot el virus i cal continuar seguint les mesures d’aïllament, distància social i higiene. Les dades, però, mostren els primers indicis positius. Cal llegir les dades sempre amb prudència i sense baixar la guàrdia. La contenció del virus és el principal objectiu i estem aconseguint rebaixar la seva propagació al nostre poble”.

A l’Hospital Sant Joan de Déu, que és el centre de referència on estan els malalts amb simptomatologia més intensa, hi ha menys casos ingressats, però la xifra global d’infectats no es mou perquè els casos de persones positives confirmades de coronavirus creixen al mateix ritme que les altes. “Aquesta paradoxa es dona perquè s’estan fent moltes més proves, sobretot a residències de gent gran”. “Són casos que, molts d’ells, ja eren sospitosos i els quals estaven seguint, en algun grau, l’aïllament o mesures preventives més estrictes que la resta”, ha afirmat.

L’alcalde també ha insistit que, “tot i que anem reduint les patologies greus del virus i les defuncions, us vull demanar que no caiguem en l’excés de confiança. Trencar el confinament ens pot fer retornar a la casella de sortida. A ningú ens agrada el confinament però és la mesura més efectiva per contenir aquesta maleïda epidèmia”.

321 persones afectades per coronavirus

Avui tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 90 infectats per coronavirus, dels quals 74 són personal sanitari i 16 són pacients ingressats amb positiu (17 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 38 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 97 positius, 30 a l’Hotel Salut i 104 veïns de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 321 persones infectades de coronavirus de les quals 160 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar dues morts més a Martorell. Cap a l’Hospital Sant Joan de Déu, una de les residències de gent gran i una de l’Hospital Sagrat Cor. En total, dues defuncions, una d’elles de Martorell i l’altra de fora de la nostra població. Avui s’han donat d’alta 20 persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.