Novembre de presentacions literàries a la Biblioteca amb Maria Barbal i Carod-Rovira

371

Maria Barbal presentarà el proper 11 de novembre, a la Biblioteca Martorell, el seu llibre Pedra de tartera, amb motiu del 30è aniversari d’aquesta novel·la. Josep Lluís Carod-Rovira ha coordinat el llibre Les religions a Catalunya, la història de les quatre confessions més arrelades al nostre país, i vindrà a presentar-lo el 26 de novembre.

L’escriptora Maria Barbal celebra el 30è aniversari de la seva novel·la Pedra de Tartera, l’11 de novembre a les 19.00h. Compartirem la tarda amb l’autora d’aquesta novel·la que ha donat la volta al món (s’ha traduït a dotze llengües). “És una novel·la extraordinària, ben escrita, que ens explica la història de la Conxa, una dona de pagès, que no ha tingut vida pròpia (sempre ha fet el que li manaven els altres)”, ha explicat la tècnica de Cultura, Josefina Canals. Col·labora el Servei Local de Català i ho patrocina la Institució de les Lletres Catalanes.

El 26 de novembre, a les 19.00h, Josep Lluís Carod-Rovira presentarà el seu llibre Les religions a Catalunya. Acabat de sortir del forn, aquest llibre observa i analitza la diversitat religiosa a Catalunya, tan plural i diversa. “Explica, amb detall, la història catalana de les quatre confessions amb més arrelament de segles al nostre país, començant per aquella que primer va establir-s’hi, el judaisme, i continuant per l’església”, ha avançat Canals.

Nous Clubs de Lectura

Dimarts 3 de novembre, a les 17.30h, s’ha obert el Club de Lectura Infantil per descobrir, a través dels llibres, realitats màgiques, llamineres i fantàstiques. És per a nens i nenes, entre 7 i 11 anys, a la sala d’estudi infantil, fins al 22 de desembre.

Dimecres 18 de novembre, a les 19.30h, s’estrenarà el Club de Lectura en Anglès, una trobada mensual de lectors que vulguin llegir en anglès, cada tercer dimecres de mes. Les inscripcions són obertes fins el 13 de novembre.

Exposicions

Del 2 al 30 de novembre es pot visitar l’exposició Joves figures Verd, de Laia Esteve. Dibuixos i pintures en acrílic, llapis i aquarel·la d’aquesta jove promesa. La seva obra estudia la llum, les formes i el color. Destaquen els dibuixos de personatges de fantasia que expressen emocions de tots colors. El divendres 13 de novembre faran un col·loqui sobre el tema Una porta cap als somnis.

Biblioteques amb DO

Un total de 118 fotografies i 31 participants és el balanç de la segona convocatòria del concurs de fotografia sobre el vi i la verema Vinstagram Biblioteques amb DO. Les 20 imatges finalistes es projecten, durant aquest mes, en format digital per tal de votar-ne les millors. També es pot votar a través del Facebook de la Biblioteca.

Espectacle musical

Corrandes amb DO In Vino Veritas és el concert que es farà el 18 de novembre, a les 19.00h. Un grup que presenta un espectacle amb música de cançó improvisada. Josefina Canals ha dit que “la veu i l’acordió s’agermanen per donar protagonisme al món del vi i, per tancar, us convidem a un tastet amb un bon vi”.

Rondalles i contes

Aquest mes l’art omple la Biblioteca i el Sac de rondalles ens acostarà a la figura del poeta visual Joan Brossa. El 19 de novembre, a les 18.00h, l’Aula de Teatre “ens farà jugar amb lletres de colors, amb la seva forma i el seu contingut, tot formant part d’una història fantàstica i sorprenent”, ha convidat la tècnica de Cultura. L’activitat s’adreça a nens de 3 a 6 anys.

La por del pintor, amb el Grup Zinz de l’Aula de Teatre, protagonitzarà l’Hora del conte del 27 de novembre, a les 18.00h. “Un conte que ens explica la història, de manera fresca i divertida, de Caspar David Friedrich, un pintor alemany del Romanticisme. Una falsa biografia entre imatges pictòriques de natura i emocions formen part del conte d’avui”, ha dit. L’activitat s’adreça a nens a partir de 6 anys.