Obert el període d’inscripcions a una nova edició del programa ‘Ocupa’t Dones’

820
'Ocupa't Dones'

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell inicia, un any més, el procés de selecció de les participants per a la sisena edició del programa ‘Ocupa’t Dones’, projecte de foment de la inserció laboral adreçat a dones en situació de reincorporació al mercat de treball que combina accions d’orientació i formació.

‘Ocupa’t Dones’ és un dispositiu específic de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció, cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social-Servicio Público de Empleo Estatal en el marc del Projecte Treball als Barris. El projecte va adreçat a dones que es troben en situació de reincorporar-se al mercat de treball, inscrites com a demandants d’ocupació a les oficines de treball i empadronades a Martorell preferentment al barri de La Vila.

El programa s’inicia el proper divendres dia 15 de desembre de 2017 a les 10.00 h amb una sessió informativa que es realitzarà a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu, s/n 08760 Martorell).

Aquest projecte, de dotze mesos de durada, combina accions d’orientació i formació tant transversal com a professionalitzadora amb pràctiques professionals no laborals en empreses, tutories, accions ocupacionals i promoció de l’ús de les noves tecnologies. Enguany entre totes les preinscripcions es realitzarà la selecció de 35 dones per participar en el projecte, tenint en compte que durant els primers mesos les baixes que es produeixin es podran substituir amb noves incorporacions.

Totes les accions integrades en aquest programa segueixen uns fils conductors al llarg de tot el procés que són: la relació amb una mateixa, la relació amb els/les altres, la reflexió sobre el treball (remunerat i no remunerat), l’autoconeixement (sobretot el coneixement de les pròpies competències), el coneixement de l’entorn i la seva forma de relacionar-s’hi, el coneixement del mercat de treball i la seva presentació en aquest.

El principal objectiu del programa ‘Ocupa’t Dones’ és la millora de l’ocupabilitat mitjançant el desenvolupament de les competències professionals (tècniques, transversals i de base), que cada dona aconsegueixi dissenyar un nou recorregut i projecte personal que la condueixi a tornar a reincorporar-se al món laboral després d’haver recuperat la confiança en si mateixa i després d’ haver augmentat el seu nivell de formació, havent realitzat les accions formatives ofertes i tenint clar com conciliar la seva vida personal, laboral i familiar. Així mateix, és molt important que aquesta reincorporació laboral tingui continuïtat en el temps i redueixi els desequilibris entre homes i dones en el mercat de treball i donar suport a l’eliminació de la segregació en el treball (segregació horitzontal i segregació vertical).

Preinscripcions i sessió informativa

Per participar del programa és necessari realitzar la preinscripció online o bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01). La sessió informativa es realitzarà el divendres dia 15 de desembre de 2017 a les 10.00 h a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu, s/n). Les assistents a la sessió informativa hauran de portar el seu currículum.