Oberta la circulació de vehicles al carrer de Sant Josep del barri Rosanes

1415
Carrer de Sant Josep. Foto: Maria Tarragó
Carrer de Sant Josep. Foto: Maria Tarragó

Aquest divendres, s’ha obert al trànsit el carrer de Sant Josep del barri Rosanes, després de convertir-lo en una via de prioritat invertida. Les obres, que s’han perllongat uns dos mesos, han permès renovar el paviment, eixamplar les voreres i anivellar-les amb la calçada. S’hi ha millorat la xarxa d’enllumenat per fer-lo més eficient amb energia LED, el clavegueram i l’escomesa d’aigües.

Les voreres, que tenien una amplada d’uns 0,9 metres, s’han ampliat fins als 1,5 metres cadascuna, i l’amplada de la calçada central s’ha reduït de 3,8 a 2,6 metres. Els operaris han aplicat un nou paviment i encintat de llosa prefabricada de formigó i un paviment d’asfalt polit. Properament, s’acordarà amb els veïns la instal·lació de reductors de velocitat, en cas que fos necessari.

Els treballs al carrer de Sant Josep corresponen a la primera fase de les actuacions al barri Rosanes. El projecte preveu continuar amb el carrer del Torrent de Rosanes (2a fase); els carrers del Mercadal, Muntanya i Vistalegre (3a fase) i el carrer de Sant Genís de Rocafort (4a fase). L’actuació ha de fer possible la reurbanització integral dels carrers, creant una plataforma única de prioritat invertida -a excepció del primer tram del carrer de Sant Genís de Rocafort-.