Obre l’Aula d’Estudis, que amplia horari les tardes de dissabte i tot el diumenge

422

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell s’ha tornat a posar en funcionament aquest dilluns i experimentarà una ampliació d’horari els caps de setmana. Els estudiants que vulguin preparar exàmens a l’equipament veuran ampliat l’horari als dissabtes a la tarda i tot el diumenge.

Aquesta és la gran novetat de la nova edició de l’Aula, que engega avui i que es perllongarà cinc setmanes, fins el 21 de juny. A diferència de l’anterior ocasió -on el servei de cap de setmana acabava el dissabte al migdia-, ara s’hi afegeix la franja de tarda -de 16.00 a 23.00h- i les de diumenge al matí -de 10.00 a 14.00h- i tarda -de 16.00 a 23.00h-.

Mercè Parera, directora de l’equipament, destaca que “hem impulsat l’increment de l’horari per respondre a la demanda de molts estudiants, que necessitaven un espai tranquil d’estudi els caps de setmana”. Reconeix que l’ampliació suposa un esforç logístic, però creu que val la pena “perquè en general són usuaris que venen exclusivament a estudiar, a connectar-se al wifi i a fer feina, i que fan un bon ús, de manera molt respectuosa”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

D’aquesta manera, l’Aula d’Estudis estarà oberta de dilluns a diumenge, els matins de 10.00 a 14.00h i les tardes de 16.00 a 23.00h. Es duu a terme a la mateixa Biblioteca, i només té com a excepció que, fora dels horaris habituals d’obertura de l’equipament, no funcionarà el préstec. Els usuaris habituals solen ser “persones que preparen els exàmens de batxillerat, selectivitat, universitat, màsters i universitats a distància, a més d’estudis virtuals. Majoritàriament són adolescents i joves, però també hi ha persones grans que estudien”, afegeix Parera.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

En la darrera edició del passat gener i febrer, 642 persones van fer ús de l’Aula d’Estudis en la franja horària extra d’obertura de la Biblioteca.

Aula d'Estudis de la Biblioteca Martorell
Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell