Ocularis va acaptar diumenge passat 370 euros a Martorell contra la ceguesa infantil

794

L’ONG Ocularis va acaptar 370 euros en el Diverteix-te i col·labora contra la ceguesa infantil a l’Àfrica Subsahariana celebrat diumenge a la plaça de la Vila. L’organització té previst destinar aquests diners a l’Hospital Central de Maputo, a Moçambic, un dels dos països en els quals duu a terme accions. L’activitat solidària va comptar amb el suport de la Regidoria de Comunicació, Cooperació i Participació i la col·laboració de l’Esplai Guspira, la Martukada, l’Espai Dansa i la Colla de Diables.

La responsable de Comunicació i Relacions Públiques d’Ocularis, Laia Prat, destacava que “n’estem contents, de com va anar l’activitat i també de la recaptació, tenint en compte que sobretot era un acte de difusió de les accions de l’ONG”. Prat destaca que “la majoria de les activitats van ser gratuïtes, però vam instal·lar una barra per vendre coques, patates i begudes, un estand amb venda d’objectes de Senegal i Moçambic i guardioles”.

Ocularis perfila que els diners acaptats aniran destinats a l’Hospital Central de Maputo, a Moçambic, i té l’objectiu de celebrar un nou concert solidari a Martorell aquest proper estiu.

El Diverteix-te i col·labora de diumenge passat es va celebrar al Centre de Serveis a les Entitats-El Círcol i la plaça de la Vila. Va ser una jornada per “divertir els més petits i conscienciar tothom al voltant dels projectes de l’ONG a l’Àfrica subsahariana per combatre les malalties relacionades amb la visió”, destacava Prat. Hi van participar l’Esplai Guspira, la Colla de Diables, l’Espai Dansa i la Martukada i es van oferir tallers de maquillatge, de punts de llibre, de construcció d’ulleres, collarets i polseres amb pasta de colors, adreçats a infants de 3 a 15 anys.

Ocularis forma oftalmòlegs a l’Àfrica subsahariana
Des de fa cinc anys, Ocularis ha engegat dos projectes a l’Àfrica subsahariana: al Senegal i a Moçambic. La finalitat és millorar la formació dels professionals de la visió dels principals hospitals d’aquests dos països perquè puguin oferir un millor servei a la població.

L’ONG té seu a Barcelona, Sitges i Martorell i compta amb la col·laboració d’òptics i oftalmòlegs de tot l’estat, que estan formant a 12 professionals africans. Una xifra que per Laia Prat és “prou representativa, tenint en compte que a Moçambic només hi ha 8 oftalmòlegs a tot el país”.