Òmnium Cultural convida a una trobada gastronòmica l’alumnat del Servei Local de Català

425
'Quedem?'

La secció local d’Òmnium Cultural va aplegar 37 persones dijous 23 de febrer en la segona edició a Martorell de les trobades anomenades ‘Quedem?’. Si la convocatòria anterior havia servit per visitar una entitat emblemàtica com El Progrés, aquesta segona cita va aplegar tant socis de l’entitat com alumnat del Servei Local de Català (SLC) per parlar de la gastronomia del Carnaval. La trobada va tenir lloc a l’Escola Mercè Rodoreda.

Àngels Tobella, membre de la secció local d’Òmnium, ha explicat que “primer es va fer una explicació breu de les festes de Carnaval i Quaresma, coincidint que aquell dia era dijous gras. Tot seguit, es va visitar la biblioteca del centre i es va explicar breument la història de l’escola i per què s’havia triat el nom d’aquesta escriptora. A continuació, tothom es va dirigir al menjador de l’escola, on es va parar taula”.

La mostra gastronòmica va ser representativa de la cuina del país i també dels països d’origen de l’alumnat dels cursos de català per a adults. Pel que fa a la gastronomia catalana, hi va estar representada amb coques de recapte, coques de llardons, arengades (conegudes popularment com a guàrdies civils o soldats), truites i llonganissa d’ou. També hi va haver a taula plats de la gastronomia espanyola com ara torrades de Santa Teresa, nous amb xocolata o rosques. La cuina americana hi va estar representada amb sandvitxos, cebiche, patates farcides o papas a la huancaína. Quant a la cuina marroquina, hi va tenir presència en forma de pastissos i pastissets acolorits.

“La persona que havia portat o cuinat cada plat va explicar en veu alta els ingredients que portava o fins i tot la recepta per cuinar-lo”. L’aplec es va convocar “amb el propòsit de fer noves coneixences, mostrar la idiosincràsia de la societat de rebuda i practicar el català oral. Tothom se’n va anar amb un bon sabor de boca”, ha dit Tobella.