Òmnium Cultural xifra en 5.200 els euros recaptats al Sopar Groc

543
Sopar Groc d'Òmnium Cultural
Sopar Groc d'Òmnium Cultural

Òmnium Cultural de Martorell ha recomptat en 5.200 euros la xifra final de beneficis del Sopar Groc celebrat el passat 8 de juny a la pista-jardí d’El Progrés. Aquests diners es repartiran de manera equitativa entre l’Associació Catalana pels Drets Civils i la caixa de solidaritat. L’acte va aplegar més de 400 persones i els parlaments de familiars dels dirigents de les entitats sobiranistes i dels polítics empresonats, juristes i diputats.

El Sopar Groc va recaptar fons i va donar veu a familiars dels presos com la Neus i l’Ester Cuixart –germanes del president d’Òmnium Jordi Cuixart- o Artur Junqueras –pare del vicepresident Oriol Junqueras-. També es va escoltar l’experiència personal que va viure a la presó la consellera Meritxell Borràs, les reflexions de l’advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas i dels diputats martorellencs Joan Capdevila i Eduard Pujol. Les actuacions musicals d’Anna Tobella, Alessio Coppola, Xavier Pagès i Llorenç Castelló i un recitat poètic de Montserrat Barlam van completar la vetllada.

El president de la secció local d’Òmnium Cultural, Jordi Gibert, fa una valoració molt satisfactòria de la rebuda que va tenir la vetllada, i destaca que “la xifra de 5.200 euros recaptats satisfà els organitzadors del sopar solidari”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Cultural a Martorell

Gibert reconeix la dificultat d’organitzar un esdeveniment com aquest, ja que va implicar “la creació d’una xarxa de molts actors per aconseguir la participació de tots ells”. El president de la secció local d’Òmnium destaca que l’entitat “va posar la llavor, però que van sumar esforços per implicar molta més gent. Per exemple, vam comptar amb més de 40 voluntaris”.

Jordi Gibert, president d'Òmnium Cultural a Martorell

Gibert ha explicat que Òmnium ha rebut aportacions després, fins i tot, de la celebració del Sopar Groc:

Jordi Gibert, president d'Òmnium Cultural a Martorell

Els 5.200 euros que s’han recaptat es repartiran de manera equitativa entre l’Associació Catalana pels Drets Civils i la caixa de solidaritat.