Òmnium i l’ANC surten al carrer en el primer any de presó dels Jordis

579
Concentració un any de presó Jordis
Concentració un any de presó Jordis

L’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat aquest vespre una concentració a plaça de la Vila amb motiu del primer any de presó dels seus respectius presidents, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Sota el lema ‘Un any de vergonya, un any de dignitat. No ens aturarem!’, unes 200 persones han clamat per la seva llibertat i han enlairat dos fanalets com a homenatge.

El president de la secció local d’Òmnium Cultural, Jordi Gibert, ha recordat que “fa 365 dies que els Jordis estan privats de llibertat per defensar el dret a l’autodeterminació del poble de Catalunya i per exercir el dret a reunió i a manifestació”.

“El PSOE ocupa ara el govern de l’estat espanyol, però no hem vist cap gest més enllà de simples gesticulacions i bones paraules. Si el govern espanyol vol fer política, que abandoni la via judicial i exigeixi la retirada immediata dels càrrecs a tots els presos polítics i els exiliats”, ha reclamat.

Gibert ha titllat els presidents d’ambdues entitats sobiranistes “d’exemple viu de la lluita pacífica”, i ha reblat que “l’esperança és més forta que la tristor, la voluntat d’una Catalunya millor i unida és més forta que la rancúnia”.

Jordi Gibert, president Òmnium Cultural Martorell

Montse Valls, presidenta de l’ANC a Martorell, ha demanat fermesa i decisió “per fer realitat el mandat de l’1 d’Octubre, per avançar obstinadament cap a la Independència, que ens portarà a la República Catalana. I només quan l’hàgim assolida, tindrem les claus de les presons, alliberarem els presos, podran tornar els exiliats i tota la gent represaliada veurà com s’aixequen les causes que tenen obertes”.

Montse Valls, presidenta ANC Martorell