Organitzen el primer Dictat Català de Martorell, amb una tauleta iPad per al millor

469

La Fundació Francesc Pujols i el Servei Local de Català organitzen el primer Dictat Català de Martorell, un concurs que posarà a prova l’ortografia dels participants, el proper dimecres 22 d’abril, a les 19.00h, al Centre Cultural. Els dos millors dictats guanyaran una tauleta iPad i entrades per al teatre. Caldrà fer la inscripció vint minuts abans del dictat.

La tècnica del Servei Local de Català de Martorell, Ariadna Armero, ha explicat que serà un “dictat bastant assequible”, a partir d’un text de 183 paraules. La mecànica serà molt senzilla: “Es llegirà el text sencer una vegada perquè la gent se’n faci una idea general i, tot seguit, es llegirà fragment a fragment. Per acabar, es farà una segona lectura global” perquè els participants comprovin que no s’han deixat ni un mot.

La puntuació l’anirà marcant la persona que dicti “perquè volem que la gent es fixi bàsicament en les errades ortogràfiques”. Un cop dictat el text, es dictaran també “deu paraules significatives del món de Francesc Pujols”, només per tenir-les en compte en cas que calgui desempatar.

Inscripció gratuïta
Les inscripcions seran gratuïtes i es faran fins a vint minuts abans que comenci la prova. El primer Dictat Català de Martorell s’adreça a qualsevol persona que desitgi participar-hi. Els menors de 16 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Berenar popular
Els dos millors dictats guanyaran una tauleta iPad (el primer) i entrades per al teatre (el segon). També hi haurà berenar popular per a tots els participants.

Col·laboren en l’organització de l’acte la Diputació de Barcelona, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Plataforma per la Llengua Baix Llobregat, Dictat Català de Martorell, la Fundació Francesc Pujols, el Servei Local de Català i l’Ajuntament de Martorell.