Oriol Malet i Empar Moliner presenten ‘Vinòmics’, un llibre de còmics sobre el vi

649

Divendres a la tarda, una vuitantena de persones va assistir a la presentació del llibre Vinòmics, una obra d’historietes inspirades en el món del vi en forma de còmic on hi ha participat diferents dibuixants i il·lustradors. El martorellenc Oriol Malet, un dels autors de l’obra, i Empar Moliner, escriptora i periodista aficionada al món vitícola, van presentar la publicació a la sala polivalent de la Biblioteca Municipal de Martorell.

De la mà dels autors més importants del sector, els lectors trobaran històries lliures, d’estils totalment diferents i amb un denominador comú: el vi. Empar Moliner, escriptora amb un interès especial en el vi, explica que aquest llibre va néixer de “la voluntat de la DO Catalunya que el vi arribés a la gent jove” i creu que es va optar per la millor via per aconseguir-ho, el còmic.

Empar Moliner, escriptora i periodista

Degut a la varietat d’autors i estils que es poden trobar a Vinòmics, una de les premisses que es va donar als artistes per homogeneïtzar l’obra va ser la de fer servir una paleta de clors comuna i que tenia relació amb la temàtica: el color negre de la tinta, les tonalitats rosades del vi negre i els colors de la terra per representar el vi blanc. Malet explica que la clau de l’èxit d’aquest llibre és la varietat entre totes les històries que conforma un ampli ventall d’oportunitats per al lector.

Oriol Malet, il·lustrador

Oriol Malet fa 13 anys que es dedica a la il·lustració, i tot i que els seus inicis no van ser senzills, ara és una de les plomes més conegudes i amb més renom a Catalunya i també la resta d’Espanya. Tots aquests anys d’experiència en aquest món han fet arribar l’autor a una conclusió bàsica per a ell: “El dibuix per si sol no té sentit si no està al servei d’una història”.

Oriol Malet, il·lustrador