‘Paraula de Dona’ arriba a Martorell per fer visible la violència de gènere

1955
"Paraula de Dona" al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis

Cinc artistes són les creadores de Paraula de Dona, que ahir a la tarda es va inaugurar al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Diverses modalitats artístiques, com la pintura, l’escultura i la literatura, s’uneixen en aquesta exposició per fer visible la violència de gènere. Moli Molina, una de les artistes participants, assegura que es tracta d’una reflexió sobre les dones que pateixen aquesta xacra. A més a més de Molina, també hi participen Jun Hi, Eva Fernández, Mary Gumà i la martorellenca Laia Sisteró.

L’exposició es nodreix de la reflexió personal que ha fet cadascuna de les artistes i per això cada peça és diferent. Paraula de Dona pretén posar el focus en la dona d’avui, particularment en el món de les arts, i sobre el seu patiment. Laia Sisteró opina que “no tot l’art ha de ser maco, al final és treure el que portes a dins i saber-ho expressar”.

Laia Sisteró, artista de "Paraula de Dona"

Laia Sisteró també ha manifestat l’orgull que sent per poder exposar la seva obra a Martorell i, en concret, al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis. Sisteró admirava al pintor Muxart, a qui va tenir el plaer de conèixer-lo abans que morís el passat 8 de març, i agraeix la seva labor “perquè ha obert les portes a altres artistes”.

Laia Sisteró, artista de "Paraula de Dona"

La mostra va sorgir amb motiu del Dia Internacional de la Dona de fa dos anys i mai havien pensat exportar-la més enllà d’Olesa de Montserrat, on va néixer la iniciativa. Albert Amat, president d’Olesa Ateneu, creu que aquest podria ser “l’inici d’intercanvi d’artistes entre Olesa i Martorell”. L’exposició també arriba al Muxart de la mà de Museus de Martorell. Olesa Ateneu té com a objecte social promoure la cultura en general amb la col·laboració de creadors, promotors, entitats i persones interessades, tot afavorint l’intercanvi i l’ajuda mútua.

Paraula de Dona s’estrena a Martorell com a prèvia al Dia Internacional de la Dona. Precisament, es podrà visitar al Muxart Espai d’Art i Creació Contemporanis fins el mateix 8 de març.