Participants del programa ‘Ocupa’t-3 Dones’ es formen per treballar de caixera i reposadora

302

Una desena de dones en situació d’atur, participants en el programa Ocupa’t-3 Dones, han iniciat aquesta setmana un curs de formació professionalitzadora d’Operacions auxiliars a la venda (caixera/reposadora) a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner.

L’Ajuntament de Martorell a través de la regidoria de Promoció Econòmica, promou l’ocupació entre les dones, un dels col·lectius més afectats per la crisi i amb més dificultats, amb la realització per tercer any consecutiu del programa específic Ocupa’t-3 Dones, projecte de suport a la inserció laboral adreçat a dones amb més dificultats d’accés al món laboral i que té com a objectiu assolir la inserció laboral de les participants.

Curs ‘Operacions auxiliars a la venda’
De les 70 dones que formen part enguany del programa, 10 dones han iniciat el nou curs Operacions auxiliars a la venda per assolir les competències bàsiques que els permeti realitzar les tasques professionals associades al lloc de treball de caixera i reposadora, com per exemple aprovisionament i emmagatzematge, animació i presentació del producte en el punt de venda i operacions de caixa.

Aquest curs consta de 220 hores, estructurades en diferents mòduls formatius: 140 hores de formació teòrica professionalitzadora, 20 hores de formació transversal (inserció laboral, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere i prevenció de riscos) i finalment 60 hores de pràctiques formatives no laborals a empreses.

L’objectiu principal d’aquest curs formatiu és millorar les competències professionals de les participants per executar les activitats de venda dels productes i serveis a través dels diferents canals de comercialització establint les relacions amb els clients de la manera més satisfactòria, assolint els objectius proposats per l’organització i establint vincles que propiciïn la fidelització del client.

Les sessions teòriques, iniciades el 16 de setembre finalitzaran l’11 de novembre de 2015, s’imparteixen a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30h.

La formació pràctica es realitzarà durant el mes de desembre en diferents empreses col·laboradores del municipi.

Èxit d’inserció laboral del programa
Des de l’inici d’aquesta tercera edició, de les 70 participants 29 han aconseguit un contracte de treball. En el marc del programa fins al moment també s’han gestionat 7 convenis de pràctiques gràcies a la col·laboració d’empreses de Martorell i a les tasques de prospecció dels tècnics del servei. Aquestes estades de pràctiques han donat com a resultat la contractació laboral de 3 participants del projecte.