Participants del programa ‘Ocupa’t Dones’ es formen en ‘Neteja de superficies i mobiliari en edificis i locals’

909
'Ocupa't Dones'

Una desena de dones en situació d’atur, participants en el programa ‘Ocupa’t Dones’, han iniciat la passada setmana el curs ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner.

Es tracta d’una formació adreçada prioritàriament a dones residents a Martorell interessades a formar-se en el sector de la neteja i higienització de tota classe d’edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà.

L’Ajuntament de Martorell a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, promou l’ocupació entre les dones, un dels col·lectius més afectats per la crisi i amb més dificultats, amb la realització per cinquè any consecutiu del programa específic ‘Ocupa’t Dones’, projecte de suport a la inserció laboral adreçat a dones amb més dificultats d’accés al món laboral i que té com a objectiu assolir la inserció laboral de les participants.

En aquesta nova edició del programa, de foment de la inserció laboral, hi participen 40 dones d’entre 18 i 56 anys que tenen l’oportunitat de realitzar diferents accions formatives i tutories personalitzades.

Aquest curs certificat de professionalitat ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ té una durada de 250 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 20 hores.

El principal objectiu del curs és formar a les alumnes en les tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, facilitant d’aquesta manera la seva reincorporació al mercat laboral. Durant la formació les participants coneixeran les tècniques, els estris, productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal·lacions a treballar, sota la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut.

Les principals sortides professionals a les quals opten les participants amb aquesta formació són de personal de neteja o netejador, en general, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejador de vidres, expert en neteja d’immobles, vidrier d’edificis i netejador de finestres.

El curs es durà a terme a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de Martorell, del 12 de setembre al 14 de novembre de 2017 en horari de dilluns a divendres de 9.00 a 13.00h. Un cop finalitzada la formació teòrica del curs les participants han de complementar la seva formació amb pràctiques en empreses col·laboradores del 20 de novembre al 14 de desembre.

Altres accions

El passat divendres en el marc d’aquest programa, també es va realitzar el taller ‘Anàlisi del lloc de treball. Què necessiten?’, en el que van participar 5 alumnes. L’objectiu d’aquest taller és capacitar a les participants per fer l’anàlisi del lloc de treball (funcions, eines, requisits…) al qual volen enviar el seu curriculum per tal de conèixer quin són els seus punts forts i febles respecte de la feina i poder presentar de manera més efectiva la seva candidatura.

El proper taller en el marc del projecte ‘Ocupa’t Dones’, està programat pel 13 d’octubre de 2017 on es tractarà a fons la preparació de l’entrevista de feina per entrenar a les participants a l’hora d’enfrontar-se a aquesta situació fent pràctiques simulades.