Participants del Voluntariat per la Llengua es presenten en una edició que formarà 18 parelles

354

El Complex Educatiu ha estat el primer punt de contacte pels voluntaris i aprenents que participen a la 12a edició del Voluntariat per la Llengua. Enguany s’han registrat 18 parelles lingüístiques, set més que l’any passat, que faran un mínim de 10 trobades d’aquí i fins la cloenda del curs, el 22 de juny. Els participants han rebut el material didàctic complementari i han iniciat els contactes per començar a practicar el català de manera oral fora de les aules.

18 parelles lingüístiques i 36 participants en total prendran part en la 12a edició del programa Voluntariat per la Llengua, que promou l’ús social de la llengua catalana més enllà de l’aprenentatge al Servei Local de Català de Martorell. “Una iniciativa que, des que es va posar en marxa ja ha format més de 100.000 parelles arreu de Catalunya”, segons explicava la tècnica de normalització lingüística Mireia Adell.

Augmenta la participació
Aquesta xifra suposa un increment de 7 parelles respecte la darrera edició del programa. El tècnic del SLC de Martorell, Andreu González, explicava que “dels 36 participants d’enguany, cal dir que comptem amb 10 voluntaris nous i 10 aprenents nous”.

Un mínim de 10 hores de conversa
Després de coneixe’s i de rebre una carpeta amb material didàctic i de suport, voluntaris i aprenents començaran a trobar-se segons convinguin amb una periodicitat preferentment setmanal per practicar l’ús del català oral, fins a completar o ampliar un mínim de 10 hores de conversa. “Se’n poden fer més. De fet, moltes parelles continuen l’activitat fins i tot durant l’estiu o repeteixen”, explica Adell.

La finalització del programa i el pertinent acte de cloenda del mateix és previst pel 22 de juny, data que coincideix amb la finalització de la totalitat de cursos del Servei Local de Català de Martorell, i que acull uns 250 alumnes.