Participants en la preacceleradora ‘Accelera Martorell’ finalitzen les sessions de formació tecnològica

402
Accelera Martorell
Accelera Martorell

Els alumnes de la 1a edició de la preacceleradora d’emprenedoria ‘Accelera Martorell: Solucions innovadores de la indústria 4.0 en el sector de l’automoció’ han finalitzat les seves sessions de formació tecnològica especialitzada i entren en la recta final amb les sessions de formació empresarial, obertes a emprenedors i empreses interessades.

Els participants han rebut 105 hores de formació tecnològica especialitzada dins el sector de l’automoció en robòtica, sensòrica, fabricació additiva i Big Data. El programa s’ha dissenyat comptant amb la participació de professionals i docents del sector de l’automoció.

Per a la formació de sensòrica han comptat amb la participació de professionals com Antonio Vallverdú de IFM Electrònic, Cales Picanyol d’Impic, Alfons Pons d’On Control i Antonio Salinas de SEAT. La formació en Big Data ha estat a càrrec de Jordi Vitria de la Universitat de Barcelona, Eduardo Calle de Grupo AyS i Manel Garcia de Cast Info. Com a formadors de la part de fabricació additiva han comptat amb Magí Galindo i Pablo Valderrama del IAM 3DHub, Josep Maria Lladó de Grupo AyS i Xavier Tutó de KX Designers. Finalment, la part de robótica ha estat impartida per Manuel Garcia de SEAT.

Durant aquesta part tecnológica s’han realitzat diferents sessions sobre Indústria 4.0 i transformació digital amb ponents com Xavier Riba d’Innovae, Joan Matutano de Promaut i Teresa Garriga, digital coach. Els alumnes han realitzat també diferents sortides on han conegut el Bcn Super Computing Center, el centre IAM 3DHub de Leitat i la fàbrica SEAT.
Paral·lelament a la formació tecnològica, els alumnes estan realitzant tutories (100h) amb diferents mentors com Josep Nadal, gerent del CIAC – Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya, Marc Fernández d’Innio, Joan Matutano de Promaut, Antonio Salinas i Manuel Garcia de SEAT i Carme Moles, cap de Promoció Econòmica Ajuntament de Martorell.

Aquest mes de desembre es completa el programa amb la formació empresarial de 45 hores que tindrà lloc al Consorci de Formació Professional d’Automoció de Martorell (CFPA). El 4 de desembre es farà la sessió ‘Gestió d’equips’ amb Marc Fernandez, de 17.00 a 21.00h. El 5 de desembre ‘Elevator Pitch: Presentació de la meva idea’ amb Jordi Puigdellívol, de 17.00 a 21.00h. L’11 de desembre ‘Tècniques de vendes i comunicació’ amb Mònica Mendoza, de 17.00 a 21.00h. El 12 de desembre ‘Formes alternatives de finançament’ amb Sergi Jiménez, de 17.00 a 19.00h, i ‘Missions internacionals per les startups’ amb Montse de Riquer, de 19.00 a 21.00h. El 13 de desembre ‘Marques i patents: protegir el meu producte o servei’ amb Ignasi Espiell, de 17.00 a 19.00h, i ‘Legalitat de les startups: pactes de socis’ amb Pablo Mancía, de 19.00 a 21.00h.

Les sessions de formació empresarial estan obertes també a totes les persones emprenedores i empreses que vulguin participar. Han de formalitzar la seva inscripció en aquest enllaç.

Concurs de la millor idea· Demoday

Com a cloenda del programa es durà a terme un concurs de la millor idea sorgida en el projecte ‘Accelera Martorell’, amb els objectius d’incentivar les solucions dels reptes plantejats pel sector, reconèixer i premiar l’esforç emprenedor dels participants, augmentar la projecció externa dels serveis d’assessorament i acompanyament als projectes empresarials, potenciar l’esperit emprenedor en el territori del Baix Llobregat Nord, i incentivar el talent creatiu i emprenedor.

El millor projecte desenvolupat durant el curs rebrà un premi econòmic de 2.500 euros per engegar el desenvolupament del projecte i un any d’allotjament gratuït al espai del Viver d’empreses o coworking, condicionat als seus requisits d’accés.

La presentació de les idees del concurs per part dels participants es realitzarà el dia 20 de desembre, a les 17.30h, al Centre de Promoció Econòmica de Martorell, en un acte tancat davant d’un jurat constituït per un representant del Ajuntament de Martorell, un representant del Clúster de l’automoció, un representant del Consorci de Formació Professional del automòbil, un empresari del sector d’automoció i un professor del programa ‘Accelera Martorell’. Posteriorment, se celebrarà la cloenda i lliurament del premi en un acte obert al públic, a les 18.30h.