Comencen els preparatius de l’espectacle ‘A Site Specific Project’, que lligarà cultura popular i dansa contemporània

1461
Cercavila

A Site Specific Project és l’espectacle que la companyia Psicoproject en Moviment, amb la col·laboració d’entitats de cultura popular i voluntaris, representarà el 8 de novembre dins la 4a edició del ‘Fem Dansa’. Aquest vespre, la Regidoria de Cultura ha organitzat a El Progrés la primera sessió de treball per donar a conèixer els detalls als participants. Professionals i amateurs treballen en la creació d’una performance que lligarà les tradicions martorellenques amb la dansa contemporània.

Durant la passada Festa Major, una desena d’entitats culturals relacionades amb la dansa popular i una munió de voluntaris van insciure per participar d’A Site Specific Project. El tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Ricard Pardo, afirma que l’espectacle “pretén lluir tot el bagatge de tradicions a Martorell, a través del moviment i amb la participació de tothom qui s’hi atreveixi, a partir de 14 anys”.

Ricard Pardo, tècnic de Cultura Ajuntament de Martorell

La sessió d’avui ha servit per presentar el projecte i començar a treballar en els continguts, dels quals s’encarregarà el creador escènic i ballarí de dansa contemporània Jordi Soler Company, qui l’any 2010 va crear la companyia Psicoproject en Moviment. L’acompanyarà Gisela Riba Vegas, creadora i intèrpret de la companyia. Pardo explica que aquests professionals “crearan l’estructura de l’espectacle en funció de la seva visió de Martorell, les seves tradicions i l’adaptació a la dansa contemporània”.

Ricard Pardo, tècnic de Cultura Ajuntament de Martorell

La Regidoria de Cultura vol “crear un espectacle de dansa participatiu; investigar els costums del poble i la seva evolució; incloure en el muntatge espais arquitectònics rellevants; apropar l’espectador a una experiència més alternativa d’arts escèniques en la que siguin actius; donar vitalitat i importància a la dansa a la nostra població i, sobretot, que desperti l’interès de tots els martorellencs”, indica el tècnic. És previst que els assajos comencin el proper mes d’octubre amb dues sessions setmanals.

Ricard Pardo, tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

El resultat final es presentarà el 8 de novembre en el marc del ‘Fem Dansa‘, un cicle d’espectacles d’aquest art que es desplega al llarg de tres dies a diverses viles i ciutats catalanes. ‘Fem Dansa’ està impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat, a través del Pla Integral de la Dansa, i Martorell n’és referent a la demarcació de Barcelona, celebrant-ne la 4a edició aquest 2019.

Primera sessió de treball 'A Site Specific Project'
Primera sessió de treball ‘A Site Specific Project’

Ricard Pardo posa en valor que Martorell sigui “una de les poblacions escollides per acollir el ‘Fem Dansa’. Per això volem donar més importància a aquesta disciplina”. A més, “un projecte d’espectacle com aquest no s’ha fet enlloc, i potser es podria exportar”.

Ricard Pardo, tècnic de Cultura Ajuntament de Martorell

La companyia Psicoproject en Moviment serà a Martorell durant la Festa del Roser per oferir una petita mostra de les seves creacions artístiques. El proper dijous, 3 d’octubre, faran la intervenció artística L’Origen amb Lucas Piriano, dins l’Espai Bombolles (21.00h) a la Nau 2 de Ca n’Oliveres.