Passat i present es retroben en el 75è aniversari de l’Escola Els Convents

891

L’Escola Els Convents ha celebrat aquest dissabte el seu 75è aniversari amb una festa al centre. Docents, antics professors, ex–alumnes i estudiants han gaudit d’una jornada festiva on han pogut celebrar els 75 anys del seu col·legi.

En la celebració, s’han instal·lat al pati tres plafons amb fotografies de totes les dècades aportades per alumes i docents del llarg dels anys, un dels principals atractius per a tots aquells que s’han apropat a l’escola. El centre també ha obert les portes per a què tothom pogués admirar els canvis que han patit les aules, passadissos i edificis al llarg la seva història. Durant tot el matí, hi ha hagut jocs familiars i un aperitiu per als assistents.

En tots els seus anys de vida, el centre ha travessat èpoques diferents, des de la dictadura en el moment del seu naixement com a escola, la transició, els primers anys de democràcia i fins arribar a l’actualitat. Tot això fa que Els Convents compti amb tota mena de records i vivències que avui en dia el fan ser com és i que formen part de la seva essència.

L’alcalde de Martorell i ex-alumne del centre, Xavier Fonollosa, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, i del regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, ha volgut assistir a la celebració d’aquest aniversari i ha destacat allò que fa especial Els Convents. “Històricament sempre ha sigut una escola amb aires nous; s’ha incentivat molt la participació, la creativitat i el tenir idees pròpies”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Mònica Castenera dirigeix per segon any consecutiu el centre, tot i que porta 12 anys a l’escola com a mestra d’educació Infantil. Per a ella, ser directora d’Els Convents significa “tenir un punt de vista diferent dels mestres, alumnes i treballadors; és tenir una visió molt més general”.

Mònica Castenera, directora d'Els Convents

En aquest 2018 a l’escola ha estat molt present aquest 75è aniversari. La Montse Font, mestra del col·legi des de fa vuit anys, ha explicat que tots els alumnes i professors han preparat amb molta il·lusió aquest esdeveniment. “Hem anat fent diferents activitats per a què els alumnes s’endinsessin en la història del centre”.

Montse Font, mestra d'Els Convents

Al llarg de tot el matí molts ex-alumnes han visitat les que un cop van ser les seves aules i els seus primers records de la infantesa. És el cas de l’Emilia, alumna d’Els Convents durant més de quatre anys, que ha recordat amb molt d’afecte la seva època a l’escola, tot i que ha reconegut que prefereix com està l’edifici actualment. “El recordo més gris i apagat; ara és molt més alegre, l’ànima ha canviat”.

Emilia Hidalgo, ex-alumna d'Els Convents