Paula García guanya un concurs de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere

1573

La martorellenca Paula García Solís ha guanyat la 13a edició del Concurs per a l’eradicació de la violència masclista de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere. La seva obra poètica, Més enllà dels límits establerts, ha merescut aquest guardó. Els premis es van lliurar el passat 14 de desembre al Casal de Joves Palau Alòs de Barcelona.

La Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere convoca aquest concurs des de l’any 2005 en categoria literària, lliure i musical, per tal de promoure la reflexió i fomentar la sensibilització vers la problemàtica de la violència masclista. En aquesta 13a edició, la temàtica del concurs era les agressions sexuals en espais públics i les estratègies per fer-hi front.

En la categoria literària per a majors de 20 anys, Paula García ha guanyat el primer premi per l’obra Més enllà dels límits establerts, un poema que clama ciutats lliures i netes d’agressions sexuals. La jove, de 21 anys i estudiant de Dret a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, ha afirmat que amb el text pretén “conscienciar les dones, sobretot les més joves, del seu apoderament”. “Els temes de caràcter social sempre em motiven a l’hora d’escriure; és una eina per treballar per una societat més justa per a tothom”, ha reconegut.

Paula García Solís, guanyadora concurs

García té una llarga trajectòria en el món literari i ha obtingut diversos premis, com el Certamen Poètic Andreu Trias de l’Hospitalet o el Premi Vila de Martorell. L’any 2012 va guanyar, per primer cop, el Concurs per a l’eradicació de la violència masclista de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere per l’obra Que no et trenquin el cor i l’any 2014 per Ara sí, noves regles de joc.