Persones en situació d’atur es formen en vendes i atenció al client al Molí Empresa

403

Una quinzena de persones en situació d’atur inicien, al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, el curs certificat de professionalitat Activitats de venda, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu en el marc del programa Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP 2015).

La formació es va iniciar el passat 1 de febrer i s’impartirà a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa, de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00h, fins al 22 de juliol.

El curs Activitats de venda té una durada total de 610 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 510 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i una formació complementària de 20 hores. Els quatre mòduls de formació teòrica corresponents a aquest certificat de professionalitat són: Operacions de venda (160 hores), Operacions auxiliars a la venda (140 hores), Informació i atenció al client consumidor usuari (120 hores) i Anglès professional per a activitats comercials (90 hores).

L’objectiu d’aquest curs certificat de professionalitat
Activitats de Venda forma els alumnes per aprendre a executar les activitats de venda dels productes i serveis a través dels diferents canals de comercialització, establint les relacions amb els clients de manera satisfactòria, assolint els objectius proposats per l’organització i establint vincles que propiciïn la fidelització del client.

Actualment, les empreses requereixen professionals de la venda i l’atenció del client, motivades i ben entrenades en les seves funcions, i aquest és un dels objectius del curs, formar a persones en aquest sector per aconseguir la seva reincorporació al mercat laboral.

Les sortides professionals d’aquest curs són moltes i molt diverses: caixer, depenent, promotor comercial, operador de centre multicanal, teleoperador de centre d’atenció telefònica, televenedor, operador de venda en comerç electrònic o tècnic d’informació i atenció al client.

‘Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries’ (FOAP)

El programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) té com a finalitat oferir a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l’àmbit territorial català.

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, ha aconseguit una subvenció del SOC, en el marc del FOAP 2015, per impartir quatre cursos de formació ocupacional.

A banda del curs iniciat de certificat de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals i aquest certificat de professionalitat Activitats de venda (610 hores), es duran a terme dos cursos certificats de professionalitat més en les pròxims mesos: el certificat de professionalitat Confecció i publicació de pàgines web (580 hores) i el certificat de professionalitat Gestió administrativa i financera del comerç internacional (680 hores), la sessió informativa es farà el 12 de febrer a les 11.00h.

Els cursos de formació ocupacional estan adreçats a persones que es troben en situació de desocupació, busquen feina i tenen interès a millorar o aprendre una nova ocupació. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per a l’alumne.

Informació i preinscripcions
Per poder participar en el procés de selecció dels diferents cursos cal consultar els diferents programes, valorar si es reuneix els requisits previstos en el curs seleccionat i omplir el formulari de preinscripció online, o adreçar-se a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa (Camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat) qualsevol dia de dilluns a divendres entre les 10.00 i les 13.30h per omplir el full de preinscripció i portar la documentació necessària.