Persones en situació d’atur inicien la seva formació en comerç internacional al Molí Empresa

644
Molí Empresa
Molí Empresa

El Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa ha iniciat aquesta setmana el curs de Formació Ocupacional certificat de professionalitat ‘Gestió administrativa i financera del comerç internacional’ per tal d’ensenyar coneixements administratius bàsics per a l’activitat exportadora o importadora. Aquest és el segon dels cinc cursos de Formació Ocupacional que s’impartiran enguany a Martorell, subvencionats pel SOC en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats per a l’any 2017 (FOAP 2017).

El curs està adreçat a persones amb bon nivell d’anglès que vulguin iniciar-se en aquest àmbit per treballar en un departament d’operacions comercials internacionals. Es tracta d’un sector professional amb un alt grau d’expansió, en l’actualitat les empreses estan apostant cada cop més la internacionalització per millorar la seva competitivitat.

La formació consta d’un total de 700 hores amb una part de pràctiques en empreses i es durà a terme de dilluns a divendres, de 8.30 a 14.30h, fins a finals del mes de setembre. Els participants obtindran un certificat de professionalitat de nivell 3, un document que acredita les competències professionals i que pot convalidar-se per crèdits d’un cicle formatiu.

El certificat de professionalitat ‘Gestió administrativa i financera del comerç internacional’ acredita els alumnes per desenvolupar la seva activitat en qualsevol sector productiu en l’àrea d’administració del comerç internacional, com a tècnics en comerç exterior, gestors de duanes, assistents al departament d’operacions comercials internacionals, tècnic d’operacions exteriors (entitats financeres/assegurances) o tècnic en administració del comerç internacional.

Com a formació complementaria, es tractarà la prevenció de riscos laborals, inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere. Un cop superats aquests mòduls formatius, el SOC expedirà el títol a instància de la persona sol·licitant.

Programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, ha aconseguit una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats per a l’any 2017 (FOAP 2017) per poder impartir en aquesta convocatòria 2017-2018 cinc cursos de Formació Ocupacional.

A banda del curs ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ (490 hores) i del certificat de professionalitat ‘Gestió administrativa i finançera del comerç internacional’ (700 hores), es duran a terme tres cursos més en les properes setmanes pels quals encara queden places disponibles: ‘Confecció i publicació de pàgines web’ (600 hores), ‘Activitats auxiliars de comerç’ (310 hores) i ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ (250 hores).

Informació i preinscripcions

Per poder participar en el procés de selecció dels diferents cursos cal consultar els diferents programes, valorar si es reuneix els requisits previstos en el curs seleccionat i omplir el formulari de preinscripció, o adreçar-se a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica (camí del Riu s/n), Tel. 93 775 31 01, moliempresa@martorell.cat) de dilluns a divendres, entre les 10.00 i les 13.30h, per omplir el full de preinscripció i portar la documentació necessària.