PERSOVUSES estrena ‘Novum’, una revista de temàtica social per difondre la seva activitat

195
Revista Novum. Persovuses
Revista Novum. Persovuses

L’Associació per a la Integració i Reinserció de Persones Socialment Vulnerables o en Situació d’Exclusió Social (PERSOVUSES) ha estrenat el número 1 de Novum. Es tracta d’una publicació gratuïta de 400 exemplars que es distribueix en diversos equipaments de Martorell, informa de les conferències i activitats de caire social que organitza aquesta entitat afincada a la nostra població.

Novum compta amb vuit pàgines a tot color i es pot trobar a la Biblioteca Martorell, als instituts i als centres de dia de la població. Com a continguts, s’inclou una petita editorial que informa de la funció social que fa l’entitat –atenció i assessorament a persones socialment vulnerables i que es troben en risc d’exclusió- i també de la tasca divulgadora que es fa conjuntament amb l’Associació Social i Cristiana de Voluntaris de Presons (ASCVP).

Vicenç Mateo, president de PERSOVUSES, explica que “al butlletí fem un resum de totes les conferències i cinefòrums que venim organitzant els darrers temps a El Foment, des del punt de vista del ponent, de la persona que realitza la conferència”.

Vicenç Mateo, president de PERSOVUSES

S’inclouen articles sobre temàtiques de caire social: la immigració, els sense sostre i la crisi econòmica, el paper dels mitjans de comunicació i els joves i la violència. Xerrades trimestrals amb especialistes com ara Arcadi Oliveres (Justícia i Pau), Ferran Busquets (Arrels), Viqui Molins (Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa Anna); Margarita García (Fundació Migra Studium); Jordi Évole (presentador de televisió i guionista) o el psicòleg Lluís Serra.

La revista també anuncia les noves xerrades, com ara la que tindrà lloc el proper dijous 25 d’abril (19.30h) a El Foment, que versarà sobre la situació d’esclavitud –i fins i tot de risc de mort- que pateixen els treballadors africans que extrauen els metalls imprescindibles per a l’elaboració dels telèfons mòbils. Una xerrada que anirà a càrrec de Carme Altayó, consultora TECUM i membre de l’Associació Justícia i Pau.

Vicenç Mateo, president de PERSOVUSES

PERSOVUSES té la seva seu al carrer de Gomis 33 de Martorell (al barri de Can Carreras), disposa de web i de les xarxes Facebook, Twitter i Instagram. El seu telèfon de contacte és el 93 775 40 99, i el correu electrònic és info@persovuses.org.