Portavella: ”La Festa Superpetarda no us deixarà indiferents. Probablement serà la millor de la vostra vida!”

834
Josep Maria Portavella
Josep Maria Portavella

Nit desenfrenada amb música, ball i diversió, amb tocs d’humor i amb referències locals. Aquests seran els ingredients amb els que Josep Maria Portavella (The Chanclettes) s’encarregarà d’acomiadar la Festa Major, aquest divendres 16 d’agost a partir de les 23.30h al carrer de Josep Vilar. Serà amb el muntatge batejat com a Festa Superpetarda.

Portavella ja coneix el públic de Martorell, perquè hi ha actuat per aquestes dates els anys 2016 i 2017. Després del parèntesi de l’any passat, ara hi torna, però no pas per obrir musicalment la Festa Major, sinó per a tancar-la. En paral·lel, l’escenari també canviarà i deixarà la plaça de l’Església per traslladar-se al punt habitual dels grans concerts, més ample, amb l’acompanyament d’una zona de bars -amb la col·laboració del Club d’Handbol Martorell i del Rugby Club, parades d’artesans, zona d’atraccions i el Punt Lila.

Portavella comenta a Ràdio Martorell que la Festa Superpetarda no deixarà indiferent ningú. Aquest i altres temes els comenta en la següent entrevista.

Josep Maria, de nou a Martorell!

Doncs sí, i estem molt nerviosos i molt contents. Allò que diuen que “no hay dos sin tres!”, perquè aquesta és la tercera vegada que venim a Martorell, i hem pujat de categoria i de lloc. La del 2016 vaig venir sol i en la segona, l’any següent, amb tot el grup de The Chanclettes, però en tots dos casos va ser a la plaça de la Vila. Ara fem el salt al carrer del camp de futbol.

Amb un escenari més gran…

Esperem que vingui a tothom, aquí! Els de La Vila, els de Can Carreras, Buenos Aires, Camí Fondo, El Pla, Can Bros, Can Cases, Pou del Merli, Torrent de Llops…i fins i tot els de La Sínia, tot i que encara que no s’hagi construït el barri!

Què ens pots explicar de la Festa Superpetarda?

Que vol seguir amb el que hi ha hagut en les dues altres edicions i que ha funcionat tan bé gràcies al boca-orella. Aquest pas, la patada cap amunt, s’ha fet perquè l’espai se’ns va quedar petit. No està bé que ho digui jo, però, com a concepte, de ball de nit de Festa Major esbojarrat que fem, on es barregen tots els referents musicals i audiovisuals i que també té tocs d’humor, performaces i canvis de vestuari és una festassa! Molta gent de Martorell ja ho sap perquè hem vingut dues vegades.

Serà molt similar a les teves anteriors visites, doncs?

La fórmula és la mateixa, però passa que en 2 anys hi ha moltes novetats discogràfiques, i el lloc on actuarem, en el que hi ha molta més capacitat, farà que el discurs musical sigui una mica diferent. M’han dit que la mitjana d’edat dels assistents serà una miqueta més baixa. Això ja m’agrada, perquè estic una mica fart de la Rafaella Carrà! Podrem posar la Rosalia i altres èxits del moment, que també toca. Que la gent porti calçat còmode per saltar i ballar, no vingueu amb tacons!

L’humor és també un element molt important dels vostres mumtatges. Quin paper tindrà, a la Festa Superpetarda?

Nosaltres fem diferents espectacles i discursos. En el discurs teatral, l’humor és l’aspecte més important. En aquest discurs de la discomòbil i de la Festa Superpetarda, el més important és el musical, el que passa és que aquest discurs musical té una sèrie de complements que el porten cap a un indret creatiu més potent. Li afegim humor i, a nivell estètic, una quantitat de looks, perruques i vestuaris, un ritme frenètic, amb una preproducció d’estudi amb un picat molt bèstia i seleccionant trossos musicals del més popular i que funciona enmig d’una discografia absolutament inacabable. I també li afegim que l’espectacle està tunejat especialment per Martorell i procurem que a totes les cançons hi hagi una quantitat de referents locals.

Un poble, Martorell, que sembla que coneixes bé…

Martorell el conec molt bé i a part hi tinc molt bones amigues i amics, i he fet una recerca important per saber tots els referents i com puc adaptar certes cançons i quins acudits en puc fer. Serà un espectacle molt personalitzat.

Els públics que et trobes en tots els teus xous, són molt diferents?

Sí, no és el mateix una festa privada, que una Festa Major i no és el mateix una Festa Major a Coll de Nargó que a Castelldefels, perquè els substrats de població són molt diferents i cal adaptar els espectacles a cada lloc. La intel·ligència social és adaptar-se. A l’era secundària, els dinosaures no es van saber adaptar i es van extingir, i els humans, que som com petites rates, ens vam saber adaptar.

I què esperes, del públic de Martorell?

Que serà molt divers. A Martorell hi ha gent de tota mena, immigració arribada en diverses èpoques i gent de tota la vida. I en aquest escenari creiem que hi haurà més diversitat de públic. A més, és final de festa, i no és el mateix actuar a principis o a meitat d’una festa major que com a traca final. Pel que m’han dit i espero, vindrà gent de tota mena, i haurà de ser un discurs musical, artístic i humorístic molt més ampli, perquè hem de tocar molts més pals.

I per acabar, fes una crida a la gent…

Teniu l’oportunitat històrica, sobretot totes i tots els que no heu vist la festa Petarda de 2016 i 2017, de no perdre-us la Festa Superpetarda, que no us deixarà indiferents i que, probablement, serà la millor festa de la vostra vida.