Portes obertes a l’Escola Oficial d’Idiomes, que preveu superar de nou el mig miler d’alumnes

894
Portes obertes a l'Escola Oficial d'Idiomes de Martorell
Portes obertes a l'Escola Oficial d'Idiomes de Martorell

L’Escola Oficial d’Idiomes de Martorell ha celebrat, aquesta tarda, una jornada de portes obertes per mostrar les instal·lacions i els cursos que ofereix el centre. La cita dona la benvinguda al nou curs, en el que es preveu igualar la xifra de 520 alumnes de l’exercici passat. L’equipament manté l’oferta dels seus cursos ordinaris en anglès i alemany, i afegeix dos cursos extraordinaris: de japonès i de pronúncia d’anglès.

Prop d’un centenar de persones s’han apropat a l’equipament del carrer de Fèlix Duran i Canyameres i han compartit un berenar i una visita guiada a les instal·lacions. Per molts, ha estat el primer contacte amb aquest espai. És el cas de l’abrerenc Enric Presas, qui explica que “he acabat la carrera i ara estic treballant. Mai he deixat de banda l’anglès, el llegeixo i veig sèries subtitulades, però em falta saber expressar-me bé”.

Enric Presas, futur alumne de l'EOI

En el cas del també abrerenc Brian Canaval, que ha vingut a informar-se i conèixer l’EOI: “Vaig fer la prematrícula i volia resoldre dubtes abans de començar”. Vol millorar amb l’anglès perquè “he viatjat bastant i em fa mal no saber comunicar-me bé, i ara que he acabat la carrera, crec que és l’hora”.

Brian Canaval, futur alumne de l'EOI

També s’estrenarà el David García, un jove que ha vingut a les portes obertes a informar-se dels cursos, ja que no vol “perdre l’anglès que ja tinc i que he après a l’institut”.

David García, futur alumne de l'EOI

Cas contrari a l’Anna Serrano, reincident de l’EOI de Martorell. Després d’haver-se matriculat “en dos cursos especials d’anglès i un de japonès”, reconeix sentir-se atreta pel mètode d’ensenyament perquè “vaig tenir una professora nativa anglesa, i això et fa espavilar a parlar-li únicament en anglès. A més, també aprens d’altres cultures”.

Anna Serrano, alumna de l'EOI

Arrencada d’un nou curs

El centre es troba immers fins aquest dijous en les preinscripcions als cursos ordinaris per als nous alumnes –els qui repeteixen ja van fer la matrícula prèviament-. La setmana vinent començaran les proves de nivell i el dia 18 s’assignaran les places, moment que servirà per engegar el termini de matrícula –dies 18, 19 i 20- abans que engegui el curs els dies 25 i 26 del mateix mes. Pel que fa als cursos especials, la matrícula es pot fer fins el 30 de setembre, ja que engeguen a l’octubre.

L’EOI de Martorell preveu “igualar o superar els 522 alumnes del curs passat”, segons explica la seva secretària, Núria Abad. Desplegaran 14 grups d’anglès de 140 hores –de 6 nivells diferents, des d’A1 a C1- i 8 d’alemany –corresponents a 5 nivells, d’A1 a B2-. Les classes es distribuiran en 2 sessions setmanals “en dilluns i dimecres o bé en dimarts i dijous, en les franges horàries de 16.00 a 18.30h i de 18.30 a 21.00h”. Pel que fa als cursos especials, n’hi haurà de 30, 45 i 90 hores –una classe setmanal- d’introducció a l’anglès (1, 2, 3 i 4), d’expressió i comprensió oral, de pronunciació –tots dos d’anglès- i el d’introducció al japonès.

El curs 2019-20 engegarà amb “5 professors d’anglès i 3 o 4 d’alemany per als cursos ordinaris, i 3 més per als especials”. Les sessions es faran en 8 aules, a les que cal afegir “una biblioteca amb material de lectura, gramàtica i audiovisual que és a disposició dels nostres alumnes i també de la resta de població que tingui el carnet de la Biblioteca, i una sala d’actes per a activitats culturals”. Abad explica més detalls en la següent entrevista.

Núria Abad, secretària de l'EOI de Martorell
Portes obertes a l'Escola Oficial d'Idiomes de Martorell
Portes obertes a l’Escola Oficial d’Idiomes de Martorell