Portes obertes aquest dimecres a Can Serra per exhibir la feina dels seus usuaris

290
10è Matí Portes Obertes Can Serra
10è Matí Portes Obertes Can Serra

El Centre Ocupacional de Can Serra celebrarà l’11a matinal anual de portes obertes per exhibir les activitats que fan els seus usuaris, persones amb alguna discapacitat intel·lectual. Els visitants coneixeran els vivers de plantes amb flor i d’horticultura, i tot el ventall de tallers. La cita serà aquest dimecres, 15 de maig, a partir de les 11.00h, i és oberta a tothom.

La jornada engegarà amb una benvinguda als familiars i la inauguració d’un trencadís a la façana de l’edifici, preparat pels usuaris del taller de ceràmica. En paral·lel, es visualitzarà una exposició de la resta de treballs d’arts plàstiques.

Els assistents podran votar per triar la millor d’un seguit de petites escultures de guix elaborades als tallers, sobre diferents temàtiques. La guanyadora es reproduirà, a gran dimensió, al jardí. També es visitaran els hivernacles -on es cultiven les plantes amb flor que llueixen a carrers, places i parcs de Martorell- i els horts de fruites i verdures, amb l’estrena d’un espai de plantes aromàtiques i medicinals. Els visitants seran obsequiats amb un pica-pica elaborat pels usuaris i una torreta.

Salomé Moliner, directora tècnica del centre, destaca que “l’objectiu que tenim és la millora integral dels usuaris, i la jardineria és l’excusa per treballar el seu creixement personal”. Per això, “celebrem aquestes diades de portes obertes, perquè ens beneficia el reconeixement social i familiar, que tothom valori la feina feta i el benestar que provoca”.

El monitor Kike Mejino afegeix que “el cultiu de les flors és la nostra part més visible, perquè la jardineria i l’horticultura és una eina que transmet valors i hàbits de treball que potencien els usuaris en funció de les seves possibilitats”. Però, alhora, “a Can Serra fem tallers de cuina, de pintura, de ceràmica, de sabons, de manteniment de l’espai i un programa a Ràdio Martorell el darrer dilluns de cada mes a les 13.00h”.

A la següent entrevista, Moliner, Mejino i una representació d’usuaris expliquen com anirà la jornada de portes obertes d’aquest dimecres.