Prematrícula oberta fins dijous als cursos ordinaris d’anglès i d’alemany a l’Escola Oficial d’Idiomes

1881
El personal docent de l'Escola Oficial d'Idiomes de Martorell
El personal docent de l'Escola Oficial d'Idiomes de Martorell

L’Escola Oficial d’Idiomes de Martorell (EOI) va organitzar aquest dimarts una jornada de portes obertes a la ciutadania per informar de la seva oferta d’aprenentatge per al curs 2018-19 i mostrar les instal·lacions i serveis de què disposa. Des de dilluns i fins aquest proper dijous 6 de setembre hi ha temps per fer la preinscripció a algun dels cursos ordinaris que oferta el centre -6 nivells diferents d’anglès i 5 d’alemany-. Com a principal novetat, l’EOI Martorell engegarà cursos especials d’aprenentatge de japonès i xinès.

Prop d’un centenar de persones es van apropar a la jornada de portes obertes de L’EOI de Martorell, un centre públic no universitari d’ensenyament d’idiomes regulat per la Llei Orgànica d’Educació (LOE), que es va inaugurar l’any 2003 a la nostra població per iniciativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Primer es va instal·lar a La Vila i, des de fa uns anys, ha trobat el seu espai a l’avinguda de Fèlix Duran i Cañameras número 15 del barri de Buenos Aires.

La directora de l’EOI és Maria Scanlan, qui destaca que “les portes obertes serveixen per ensenyar l’escola a la gent que no la coneix i també a antics alumnes, i mostrar-los la nostra oferta en llengües i nivells. també els donem la informació sobre el que han de fer per matricular-se”.

Maria Scanlan, directora de l'EOI Martorell

El centre, de planta baixa i pis, compta amb 8 aules útils -totes equipades amb pissarra convencional i electrònica i climatitzades-; una biblioteca; una sala d’actes; una secretaria i lavabos. Actualment hi treballen 9 docents més 4 professors que s’hi afegeixen als cursos especials, en dependència de la demanda existent. Les classes es fan exclusivament a la tarda, en la franja compresa entre les 16.00 i les 21.00h, dues tardes a la setmana: “normalment dediquem unes 5 hores setmanals d’aula i els cursos acostumen a ser d’unes 130 hores, però això implica doblar hores amb la preparació fora de l’aula”.

Maria Scanlan, directora de l'EOI Martorell

Scanlan: “Aquest proper curs volem superar els 650 alumnes”

La directora explica que “el curs passat vam tenir uns 577 alumnes matriculats als cursos ordinaris i uns 70 als cursos especials, i esperem que hi hagi una mica d’increment enguany per poder acabar d’omplir algunes places que van quedar buides en determinats nivells d’anglès i d’alemany”.

Explica la directora que, a diferència del que succeeix amb un altre tipus d’oferta pública de serveis “en el moment actual, de certa sortida a la crisi econòmica, hem notat una davallada del número d’alumnes, ja que per moltes persones ara la prioritat és la feina, mentre que quan alguns estaven a l’atur dedicaven més temps a formar-se aprenent idiomes”.

Maria Scanlan, directora de l'EOI Martorell

El xinès i el japonès s’afegeixen a l’oferta

Scanlan desgrana que “a l’EOI oferim cursos ordinaris d’anglès i d’alemany. D’anglès fem sis nivells, des de primer a cinquè a més del C1 (avançat). En l’alemany, tenim cinc nivells: de primer a cinquè”. El centre també imparteix cursos especials, i alguns d’ells són novedosos: “com els cursos d’introducció al xinès i al japonès, que parteixen amb una vintena de places disponibles en cada cas”.

Maria Scanlan, directora de l'EOI Martorell

També s’ofertaran l’anglès bàsic (I, II i III), el curs per actualitzar i millorar l’anglès en actualització lingüística i conversa o el curs per preparar les titulacions d’anglès als nivells B1 i B2: “són gent que només es vol presentar a exàmens oficials per a aquests nivells Intermedis”.

Preinscripcions fins aquest dijous 6 al migdia pels cursos ordinaris

La preinscripció per als cursos ordinaris de l’EOI als diferents nivells d’anglès i d’alemany és oberta des del passat dilluns i fins aquest dijous a les 15.00h com a data límit, i es pot fer via telemàtica o presencial al mateix centre. Scanlan explica que “el mateix dijous tindrem les instal·lacions obertes tot el matí per a que tothom qui vulgui pugui utilitzar els nostres ordinadors per fer la preinscripció o per resoldre qualsevol dubte”.

Maria Scanlan, directora de l'EOI Martorell

Pel que fa als cursos especials -japonès i xinès- hi ha temps de preinscriure’s fins el 28 de setembre, i la matrícula es farà els dies 1 a l’11 d’octubre, per començar el curs entre el 15 i el 16 del mateix mes.