Presentat el còmic ‘Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols’ a casa del filòsof

346

L’escriptor Sebastià Roig i el dibuixant Toni Benages han presentat, aquest divendres a la Torre de Les Hores, el còmic Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols, publicat per l’editorial Males Herbes. A l’acte hi ha assistit el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués.

Les extraordinàries aventures de Francesc Pujols explica, en un centenar de pàgines, cinc històries de ficció, ambientades entre els anys 1912 i 1930 a Martorell, Barcelona, Banyoles i Llers.

El Martorell de 1923 és un dels escenaris dibuixats en el capítol Les irreals Omegues, on Pujols i el seu amic Josep Vicenç Foix sobrevolen Martorell per investigar la misteriosa irrupció d’una noia que aterra a la part del darrere del cotxe del filòsof.

La idea de publicar el còmic sorgeix el 2011, fruit de la voluntat de crear un projecte artístic comú entre ambdós autors. “Tenia una novel·la no publicada, documentada al barri xinès de Barcelona, vam pensar que Francesc Pujols podia ser un protagonista entranyable, ric i amb molt de joc”, ha dit Sebastià Roig.

La publicació recrea la personalitat, l’entorn, les coneixences i les converses que mantenia el filòsof amb un toc fantàstic, convertint Pujols en “una mena d’Indiana Jones, Mulder i Scully, un detectiu hiperxiològic que s’enfronta a criatures paranormals per provocar una visió de xoc amb el raonat món de la filosofia”, ha explicat. El protagonista transcendeix la vinyeta com a heroi pop que passeja per la Catalunya de l’època.