Presentat el Pla de Modernització de Polígons de la Diputació amb participació municipal

442
Presentació Pla Millora Polígons Industrials
Presentació Pla Millora Polígons Industrials

El Centre de Promoció Econòmica del Molí Empresa ha acollit aquesta tarda la presentació del Pla de Modernització de Polígons per a la millora de l’accessibilitat, seguretat viària, connectivitat i enllumenat a diferents àrees industrials de Martorell. El programa l’ha concedit la Diputació de Barcelona i supera el milió d’euros d’inversió, el 30% del qual l’assumeix l’Ajuntament de Martorell. Els polígons beneficiats seran La Torre, Solvay i Can Cases-Can Sunyol.

L’import total de l’avantprojecte és d’1.063.347,51 euros. Un total de 675.000 euros provenen de l’ens provincial i la resta l’aporta el consistori martorellenc, aprofitant un estalvi en el pressupost de 2018. “L’inici de les obres es preveu l’1 de setembre d’enguany, i la durada seria d’uns sis o set mesos”, ha apuntat el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

La coordinadora de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Rosa Serra, ha explicat que “a la demarcació de Barcelona hi ha 879 polígons industrials, d’ocupació desigual i diverses problemàtiques, ja que la majoria estan pensants amb estructures velles”. Per això, “hem obert convocatòria a 309 municipis de la demarcació perquè presentessin projectes tècnics. Felicito a l’Ajuntament de Martorell, perquè el seu ha tret molt bona nota entre els 170 de presentats”.

Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona

Pas previ a la sol·licitació d’un projecte integral per l’any vinent

L’alcalde, Xavier Fonollosa, ha recordat que “el Pla és una primera actuació, i tenim previst presentar l’any vinent a la Diputació un projecte integral de major envergadura, amb més millores en l’asfaltatge i xarxa de clavegueram dels polígons”. Ha recordat que “del 50% de superfície del terme municipal qualificat com a sòl urbà o urbanitzable, la meitat correspon a polígons industrials”, i ha posat en valor “la importància de l’eix Baix Llobregat Nord-Vallès com a major zona de generació d’activitat econòmica a Catalunya”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

A l’acte hi han assistit una quarantena d’empresaris i emprenedors, que han exposat les seves necessitats. La cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, Carme Moles, ha recordat que “des de Promoció Econòmica hem fet 303 visites buscant la implicació dels empresaris per aportar solucions i millorar la competitivitat de les empreses”.

Carme Moles, cap de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Martorell

Com es desplegarà el Pla als polígons martorellencs

L’arquitecte municipal, Rodrigo Alaminos, ha exposat que “a Martorell tenim polígons de diferents tipologies, i vam optar per presentar un projecte de millora de la mobilitat i energia en els més vells: La Torre, Solvay i Can Cases-Can Sunyol”.

Rodrigo Alaminos, gerent i arquitecte municipal de Martorell

La major part del programa (1.009.778,32 euros) es destinarà a la millora de l’accessibilitat, seguretat viària i connectivitat. Al Polígon La Torre, es preveu crear una nova rotonda d’accés, places d’aparcament, un carril bici bidireccional, un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, passos de vianants, nova configuració de vials i millor senyalització viària, a més de la col·locació de tubs pel futur desplegament de la fibra òptica.

Rodrigo Alaminos, gerent de l'Ajuntament de Martorell i arquitecte municipal
Rodrigo Alaminos, gerent de l’Ajuntament de Martorell i arquitecte municipal

Al Complex Industrial Solvay es millorarà l’accés i la seguretat viària, convertint la cruïlla d’accés en rotonda i complementant l’actual senyalització de límit de velocitat al carrer Tit amb mesures físiques que obliguin al seu compliment. També es millorarà la visibilitat i es completarà la senyalització viària.

A Can Cases-Can Sunyol es reordenarà la cruïlla d’accés amb una rotonda i els illots adjacents; es millorarà la senyalització viària; es crearà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics i s’incorporarà un carril bici bidireccional, que connectarà amb l’existent al nou polígon industrial P7 i amb el futur que es preveu a l’Avinguda Comte de Llobregat, provinent del nucli urbà.

La segona línia d’actuació serà la millora de l’enllumenat públic (53.569,19 euros), substituint 190 llumeneres de vapor de sodi per unes altres de major eficiència energètica, en compliment del Pla Acció per l’Energia Sostenible (PAES), menor consum i major vida útil, de tecnologia LED.