Presentat un nou cicle musical M’Clàssics que dobla espectacles i potencia les veus

1097
Presentació de la nova temporada del cicle M'Clàssics. Aleix Palau, Xavier Fonollosa i Sergi Corral
Presentació de la nova temporada del cicle M'Clàssics

La nova temporada 2017-18 del cicle de concerts M’Clàssics doblarà el número d’esdeveniments respecte la programació del curs anterior i donarà molt de protagonisme a les veus. La cita, organitzada per les Joventuts Musicals de Martorell en col·laboració amb l’Ajuntament, oferirà 11 concerts, 2 espectacles infantils i la 2a edició del Concurs de Cant Josep Palet. L’entitat va presentar la temporada de concerts aquest dimarts a la Biblioteca Martorell.

M’Clàssics agermana la música clàssica amb el patrimoni local a través de concerts, espectacles i un concurs. El tret de sortida serà el 30 de setembre (19.00h, Escola Municipal de Música) amb el concert de la soprano Mercedes Gancedo, guanyadora del primer premi del Concurs de Cant Josep Palet de Martorell del passat març. El cicle continuarà amb 10 concerts més protagonitzats per la cantaora Mariola Membrives; les sopranos Catalina Paz i Alba Fernández; els tenors Pablo García López i César Cortés; la violí Anna Urpina i el clavecí i piano Dani Espasa; la pianista Cristina Naranjo i el viola Ashan Pillai.

També inclourà una sessió d’òpera –amb La Serva Padrona– i el concert del Conjunt Atria, i dos espectacles infantils: Granados i l’Espurna de la Felicitat i Tututs! El 2n concurs de Cant Josep Palet tindrà lloc entre els dies 8 i l’11 de març de 2018. Aquí es pot consultar la programació del cicle M’Clàssics 2017-18, amb els actes, les dates, horaris i indrets.

El president de les Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau, va destacar que “la programació té formats molt diferents, és de producció pròpia i dona molt de protagonisme a les veus, ja que actuaran 4 guanyadors del 1er Concurs de Cant Josep Palet”. Alhora, “incorporem dos espectacles infantils i una òpera amb orquestra a El Progrés que no es portava a aquest recinte des de fa unes quantes dècades, i començarem a recuperar òperes del martorellenc Leandre Sunyer que fa més de cent anys que no es representaven”.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

Nou abonament per assistir a tots els concerts

En paral·lel, també es va anunciar la creació d’un abonament per tota la temporada al preu de 15 euros pels menors de 25 anys; 25 euros els majors de 65 i persones en atur; 35 euros els majors de 25 i una quota familiar de 50 euros. Els abonaments ja es poden adquirir al web de les Joventuts Musicals o bé enviant un correu electrònic a martorell@joventuts.cat

Suport institucional a la cita

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va elogiar el fet que “la temporada passada M’Clàssics ens va sorprendre i desbordar en número i en qualitat. En un poble com el nostre és molt bo poder tenir una temporada musical d’aquest nivell, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, es va referir al fet que “l’any passat vam tenir la sort que l’entitat Joventuts Musicals s’instal·lés a Martorell i que junt amb l’Ajuntament preparés aquesta programació musical tan encertada per donar qualitat a la cultura del municipi. No tocava una altra opció que repetir fórmula i dissenyar una programació en la que també hi haurà referències a l’Any Cererols, que celebrarem el 2018”.

Sergi Corral, regidor de Cultura, Museus i Patrimoni de l'Ajuntament de Martorell