Primer dia sense cap defunció per coronavirus a Martorell, des que va començar la pandèmia

2635
El personal sanitari de l'Hospital de Martorell a l'homenatge per la seva feina

Aquest dijous ha estat el primer dia sense defuncions per coronavirus a la nostra població, des que va començar la pandèmia. Les darreres xifres registren 309 persones infectades, de les quals 102 són de Martorell. En el dia d’avui s’han donat d’alta vuit persones a l’Hospital Sant Joan de Déu i a l’Hotel Salut que han aconseguit superar la malaltia.

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 119 infectats per coronavirus, dels quals 39 són personal sanitari i 80 són pacients ingressats amb positiu (21 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 38 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A aquests 119 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 107 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor, 39 positius a l’Hotel Salut i 44 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha subratllat que “la millor notícia de totes, avui, és l’absència de defuncions. És el primer dia, des que va començar aquest terrible episodi pandèmic, que ni als hospitals, ni a les residències ni als domicilis hem hagut de lamentar cap defunció ni de Martorell ni de fora”. “Deixeu-me que us digui que aquest fet m’emociona i m’encoratja. Poc a poc anem veient resultats al nostre esforç col·lectiu. Només ens queda persistir, tots units, sabent que estem fent les coses bé”.

Reforç dels Serveis Socials Bàsics

Fonollosa també ha volgut posar de relleu la tasca dels Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament, que aquests dies s’han reforçat per fer front a l’epidèmia. “Des del primer dia estan treballant de valent atenent urgències domiciliàries, necessitats de gent gran, coordinant el voluntariat , organitzant la distribució de les beques menjador o els ajuts alimentaris, per citar només algunes de les accions que desenvolupen”.

Un dels serveis que es presta des dels Serveis Socials i que s’ha ampliat és la teleassistència. “Les persones grans són la població més vulnerable al virus, més encara quan es troben aïllades o soles, tenen un delicat estat de salut o una situació social complexa. Amb la teleassistència tenim un canal de comunicació permanent i durant aquests dies hem sumat 23 noves persones usuàries i ja atenem a 435 veïns i veïnes de Martorell amb aquest servei”.

Si sou grans i necessiteu aquesta ajuda o coneixeu algú que podria necessitar-la, podeu trucar al telèfon de Serveis Socials 93 773 51 93.