Programades les xerrades d’Els Cafès d’El Círcol’ fins al novembre de 2020

623
Els Cafès d'El Círcol
Els Cafès d'El Círcol

Els Cafès d’El Círcol, proposta de la Regidoria de Participació per divulgar el patrimoni i la història de Martorell, amplia la seva programació. Ja es coneixen les temàtiques de les xerrades que l’historiador Ferran Balanza impartirà fins al novembre de 2020, un dimecres al mes, a les 18.00h, al Centre de Serveis a les Entitats. Les propostes versaran sobre temes com ara les botigues, el teatre o l’estiueig a Martorell, així com els 75 anys del Museu Vicenç Ros.

Cadascuna de les vetllades inclou les explicacions a càrrec de Balanza i s’acompanya d’un cafè per als assistents. La propera cita tindrà lloc el dimecres 13 de novembre, amb una xerrada dedicada als conjunts musicals martorellencs, amb la participació de Francesc Massana.

“En Francesc Massana té un gran coneixement dels conjunts musicals que hi ha hagut al nostre poble, especialment des de l’any 1964 i fins quasi el moment actual. Un període en el que s’han format prop d’un centenar de conjunts”, comenta Ferran Balança.

Ferran Balanza, conductor d''Els Cafès d'El Círcol'

Tancarà el 2019 la xerrada ‘El pessebrisme a Martorell’ l’11 de desembre. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació de Llorenç Guich, qui farà referència a les figures més representatives que hi va haver en el disseny de diorames i pessebres a la nostra vila.

Ferran Balanza, conductor d''Els Cafès d'El Círcol'

Ferran Balanza avança que l’any 2020, ‘Els Cafès d’El Círcol’ engegaran “parlant de la commemoració dels 80 anys de la construcció del Pont d’Anoia”, a través de la xerrada titulada ‘Presoners de guerra a Martorell. La seva participació en les obres de reconstrucció del pont sobre el riu Anoia (1939-1940)’.

Ferran Balanza, conductor d''Els Cafès d'El Círcol'

Els Cafès d'El Círcol

Calendari de xerrades fins al novembre de 2020

Febrer (dia 19): ‘Martorell amb xocolata. L’aventura de Bonaventura Roig a la Guinea Espanyola (1900)’.

Març (dia 18): ‘El Teatre afeccionat martorellenc (segle XIX-XX)’.

Abril (dia 15): ‘Comprar a Martorell. Les nostres botigues (segles XIX-XX)’.

Maig (dia 13): ‘Els orígens del moviment obrer martorellenc: Can Bros (s. XIX)’.

Juny (dia 17): ‘L’estiueig a Martorell (anys 20-30)’.

Juliol (dia 15): ’75è Aniversari del Museu Municipal Vicenç Ros (1945-2020)’.

Setembre (dia 16): ‘L’ensenyament escolar a Martorell (segles XVIII-XX)’.

Octubre (dia 7): ’90è Aniversari de la fundació del Club Natació Martorell’. El 1930, Martorell estrena una “piscina modèlica” per “a criar fills sans i forts”.

Novembre (dia 18): ‘La consueta martorellenca. Festes, costums i tradicions’.