Promoció Econòmica acull la primera sessió de treball de la Llançadora d’Ocupació

349

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell ha acollit aquest matí la primera sessió de treball de la Llançadora d’Ocupació, que ajudarà joves en situació de desocupació a entrenar una nova recerca de feina en equip, reforçar les seves habilitats professionals i comptar amb noves oportunitats d’accés al mercat laboral. La iniciativa està impulsada per l’Ajuntament de Martorell, la Fundació Telefònica i Fundación Santa María la Real, amb el cofinançament del Fons Social Europeu.

La Llançadora d’Ocupació de Martorell ha començat a funcionar amb un grup de 15 joves aturats (8 homes i 7 dones), amb edats compreses entre els 18 i els 33 anys. Tenen perfils formatius molt diferents (ESO, Formació Professional, Batxillerat i estudis universitaris) i experiències laborals molt diverses.

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, ha explicat que “hi ha qui porta més de dos anys en desocupació, qui té especials dificultats d’accés al mercat de treball, qui acaba de finalitzar els seus estudis i busca el seu primer treball, i qui acumula experiència laboral en sectors com la automoció, perruqueria, construcció, logística, educació, enginyeria o arquitectura, entre d’altres”.

Amat ha indicat que els participants arriben motivats, “amb ganes de conèixer noves eines, definir millor els seus objectius professionals, centrar-se, guanyar claredat i trobar feina”.

Què faran a la Llançadora?

Durant els propers cinc mesos, es reuniran diversos dies a la setmana. “Duran a terme activitats per millorar la seva ocupabilitat: sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d’intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans”, ha afirmat.

El termini d’inscripció continua obert

Si hi ha persones interessades a participar-hi, són a temps d’inscriure’s, a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o de forma presencial, recollint i presentant els formularis al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell (Camí del Riu, s/n).

Oportunitats reals per als joves

“Durant 2014 i 2015 les llançadores han estat una demostració d’un projecte que respon amb efectivitat al problema de la desocupació juvenil; els resultats del qual ens animen a seguir lluitant contra aquesta xacra social de la desocupació. Les Llançadores són un exemple d’articulació en el qual diferents institucions s’ajunten entre si amb el mateix objectiu comú de promoure oportunitats reals d’inserció laboral”, ha explicat el director de Fundació Telefònica a Catalunya, Joan Cruz.

Des de Fundació Telefònica aposten per les llançadores “com un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seva aposta per entendre el treball col·lectiu i solidari com una manera de superar la situació de desocupació”, ha agregat el regidor de Promoció Econòmica.