Promoció Econòmica col·labora en el programa empresarial gratuït ‘Start Up Training’

402

Innobaix i EADA, en col·laboració amb el Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, tornen a convocar l’Start Up Training, un programa de capacitació empresarial subvencionat per la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana. Start Up Training s’adreça a empreses de la comarca del Baix Llobregat que volen fer créixer el seu negoci.

Start Up Training arriba a la seva 6a edició i es realitzarà entre l’11 d’octubre i el 18 de novembre, amb un total de 24 hores lectives. El programa consisteix en dues sessions setmanals, en horari de matí, durant les quals es treballaran conceptes com la innovació, el màrqueting, el lideratge o la internacionalització. A més, els participants comptaran amb el suport d’un tutor que els ajudarà en el procés de desenvolupament del seu projecte amb dues sessions individualitzades.

L’objectiu del programa és reforçar les empreses en els seus processos de creixement i s’orienta específicament a persones amb capacitat de decisió dins de l’organització. Amb aquesta iniciativa, Innobaix completa l’oferta de serveis i projectes que ofereix a les empreses de la comarca.

Programa formatiu

11 d’octubre. Idea i oportunitat. En la primera sessió el professor Ferran Núñez analitzarà com es generen les idees noves i, sobretot, com se’n pot validar la viabilitat. Ho farà a través del mètode Scamper i altres.

13 i 18 d’octubre. Màrqueting analític. Sessió amb el professor Alberto Jorge, dedicada a la fase de testeig de la idea amb el mercat. Entre d’altres es treballaran eines d’anàlisi de l’entorn, del mercat, dels competidors, del consumidor i de la pròpia empresa.

20 i 25 d’octubre. Màrqueting estratègic. Sessió dedicada a la fase de concreció del model de negoci de l’empresa i dels elements estratègics que la conformen. Es tractaran eines d’anàlisi de negocis existents, així com de generació de nous models de negoci.

3 de novembre. Lideratge pel creixement. L’objectiu d’aquesta sessió és capacitar al participant en el disseny del seu propi lideratge i dotar-lo d’eines i estratègies per a generar compromís i filiació amb el seu equip. La sessió anirà a càrrec de Moira Bortagaray.

8 de novembre. Presentació a inversors. Un element important de tot negoci és saber-lo comunicar a futurs inversors, possibles partners, accionistes i socis estratègics. Durant la sessió es treballaran eines com el resum executiu i l’elevator pitch.

10 de novembre. Vies de creixement. A aquesta darrera sessió es treballaran la innovació, la internacionalització i la inversió com a vies de creixement per l’empresa. Com afecten l’estructura i quines implicacions tenen aquestes decisions estratègiques sobre el model de negoci.

Les sessions de tutoria individual es faran els dies 26 i 27 d’octubre i 15 de novembre.

Finalment, el dia 18 de novembre hi haurà una jornada dedicada a la presentació pública dels projectes, que permetrà validar i posar en pràctica els coneixements adquirits.

El programa s’adreça específicament a les persones que tenen capacitat de decisió dins de les organitzacions i només hi ha 20places disponibles. Fins ara, han passat pel programa més de 80 persones, representant empreses de diferents àmbits: des de projectes d’emprenedoria en fases inicials fins a empreses més consolidades que afronten moments de canvi o creixement. És una oportunitat gratuïta per adquirir uns aprenentatges especialitzats, amb la garantia de l’escola de negocis Eada. Amb aquesta iniciativa, Innobaix completa l’oferta de serveis i projectes que ofereix a les empreses de la comarca.