Promoció Econòmica engega la 3a edició del ‘Recicla’t +45’, d’orientació i inserció laboral

497
'Recicla't +45'
'Recicla't +45'

El Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’Ajuntament de Martorell posa en marxa per tercer any consecutiu el projecte ‘Recicla’t +45’ per promoure la formació i les oportunitats de trobar feina de les persones majors de 45 anys. Durant 6 mesos es realitzaran accions formatives i d’orientació adreçades als diferents perfils.

El programa, impulsat pel Centre de Promoció Econòmica i subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del Projecte Treball als Barris, “s’adreça a persones majors de 45 anys en situació d’atur i inscrites al Servei Local d’Ocupació de Martorell, que tinguin necessitat de reorientar-se professionalment i actualitzar els seus coneixements per millorar així la seva ocupabilitat”, ha recordat el regidor de Promoció Econòmica, Comerç, Turisme, Règim Interior i Noves Tecnologies, Lluís Amat. El projecte segueix la metodologia d’itineraris personalitzats d’inserció, en què es treballen les fases següents: orientació, formació i intermediació laboral.

Lluís Amat, regidor de Promoció Econòmica

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell “desenvolupa programes que, amb diferents noms i formats, volen evitar que el col·lectiu d’aturats majors de 45 anys entrin en situació de risc d’exclusió social intentant millorar les seves competències tècniques i transversals amb la finalitat d’inserir-los al mercat laboral i fomentant el reciclatge professional”, ha remarcat Amat. D’aquesta manera es pretén ajudar als usuaris del servei majors de 45 anys dissenyant el seu itinerari d’inserció laboral i millorant les seves competències tècniques i transversals a través d’accions formatives i d’orientació gràcies al pla d’ocupació atorgat a l’Ajuntament de Martorell que facilita la contractació d’un dinamitzador Tic i un Tècnic orientador per donar suport aquest projecte en el marc del Projecte Treball als Barris impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Accions ‘Recicla’t +45’

Els participants seleccionats treballaran per millorar les seves competències professionals, rebran orientació laboral i formativa i aprendran a defensar les seves candidatures durant una entrevista de feina.

El programa preveu tutories i acompanyament, accions formatives grupals, dinamització d’espai de recerca de feina i l’apropament al teixit empresarial del municipi. Es treballaran competències de base com alfabetització i iniciació en castellà i català, tallers i formacions d’idiomes; competències tècniques com talleres d’alfabetització digital, ofimàtica bàsica, eines 2.0 i xarxes socials.

En aquesta nova edició del ‘Recicla’t +45’ s’han programat píndoles formatives en l’àmbit de la Informática per la millora de les competències TIC dels participants. També es tractaran temàtiques com l’autoconeixement i la millora competencial, l’apoderament i l’autoestima, el treball en equip, la resolució de problemes, capacitat d’organització i gestió de la feina i del temps, l’adaptació al canvi, la capacitat de relació interpersonal i habilitats de comunicació; i tècniques de recerca activa de feina, com els canals ocupacionals, la millora de les competències TIC, el currículum vitae, cartes de presentació o entrevistes de selecció.

Preinscripcions

Per participar del programa és necessari realitzar la preinscripció online bé dirigir-se al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01). Més informació.