Promoció Econòmica posa en marxa els nous cursos de Formació Ocupacional

502

Una quinzena de persones, seleccionades d’entre una seixantena d’inscrites, han iniciat el primer dels quatre cursos de Formació Ocupacional que s’impartiran al Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell, subvencionats pel SOC i el Fons Social Europeu, en el marc de la convocatòria d’accions de Formació d’Oferta Adreçades Prioritàriament a treballadors desocupats (FOAP 2015).

El primer curs que s’ha posat en marxa és el certificat de professionalitat Neteja de superfície i mobiliari en edificis locals. Té una durada de 250 hores dividides en 5 mòduls formatius corresponents al certificat de professionalitat (4 mòduls de formació teòrica de 150 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 80 hores) i finalment una formació complementària de 20 hores.

La formació va començar el 21 de desembre i finalitzarà el 13 d’abril de 2016. Es realitzarà de forma intensiva, de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30h, a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica de Martorell a càrrec de la formadora Pilar Diaz Blanco.

El principal objectiu d’aquest curs és formar l’alumne en les tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals, facilitant la seva reincorporació al mercat laboral. Durant la formació, els participants coneixeran les tècniques, els estris, productes i les màquines per garantir la higienització, conservació i manteniment de les instal·lacions a treballar, sota la supervisió del professional competent, i assoliran els coneixements per complir la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut.

Això permetrà a l’alumne desenvolupar aquesta nova activitat professional en el sector de la neteja i higienització de tota classe d’edificis, locals, centres o institucions sanitàries i de salut, públics o privats, indústries, elements de transport (terrestre, aeri, marítim), màquines, espais i instal·lacions, suports publicitaris i mobiliari urbà. Les principals sortides professionals són de personal de neteja o netejador, en general, peó especialista de neteja, especialista de neteja, netejador de vidres, expert en neteja d’immobles, vidrier d’edificis i netejador de finestres.

Programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)
El programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) té com a finalitat oferir a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l’àmbit territorial català.

L’Ajuntament de Martorell, a través del Centre de Promoció Econòmica, ha aconseguit una subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats per a l’any 2015 (FOAP 2015) per poder impartir en aquesta convocatòria 2015-2016 quatre cursos de Formació Ocupacional, subvencionats pel mateix SOC i pel Fons Social Europeu. Malgrat que la convocatòria de cursos correspon a l’any 2015, el gruix d’aquests es portarà a terme durant la primera meitat de l’any 2016.

Altres cursos formatius
A banda del curs iniciat de certificat de Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, es duran a terme tres cursos més en les pròxims mesos: el certificat de professionalitat Confecció i publicació de pàgines web, el certificat de professionalitat Gestió administrativa i financera del comerç internacional i el certificat de professionalitat Activitats de venda.

Els cursos de formació ocupacional estan adreçats prioritàriament a les persones que es troben en situació de desocupació, busquen feina i tenen interès a millorar o aprendre una nova ocupació. Aquestes accions formatives estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, dins de les convocatòries anuals de formació ocupacional, i no tenen cap cost per a l’alumne.

Informació i preinscripcions
Per poder participar en el procés de selecció dels diferents cursos cal consultar els diferents programes, valorar si es reuneix els requisits previstos en el curs seleccionat i omplir el formulari de preinscripció online, o a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (camí del Riu s/n 08760 Martorell 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat), de dilluns a divendres de 10.00 a 13.30h.