Prop de 200 persones fan marxa nòrdica per l’entorn natural de Martorell dins el cicle ‘Passejades per a la gent gran’

979
'Passejades per a la gent gran' de la Diputació de Barcelona
'Passejades per a la gent gran' de la Diputació de Barcelona

Prop de 200 persones de Martorell, Granollers, l’Hospitalet i Gironella han participat aquest matí d’una marxa nòrdica per l’entorn natural de la nostra població. L’activitat s’ha emmarcat dins el cicle ‘Passejades per a la gent gran’ que organitza la Diputació de Barcelona, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.

Els caminaires s’han trobat, a les 9.30h, al Pavelló Esportiu Municipal per fer un escalfament i iniciar la ruta de 6 Kilòmetres per la serra de l’Ataix, les Mines de Plom, la Torre Griminella i les Roques del Mateuet. Un recorregut planer, accessible per a tothom, d’una durada aproximada de dues hores. Com a novetat, enguany s’ha introduït a la passejada l’ús de bastons de marxa nòrdica per promoure el seu ús i obtenir els beneficis de salut amb la seva pràctica.

Cap al migdia, els excursionistes han arribat en autocar a l’aparcament del Vapor i han parat a dinar a El Progrés, on han estat rebuts per l’alcalde Xavier Fonollosa; la regidora de Benestar Social i Gent Gran, Cristina Dalmau; la regidora de Joventut, Raquel Sans, i la regidora d’Atenció Social i Gent Gran de l’Ajuntament de Gironella, Teresa Terricabres.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit que l’activitat “promou un envelliment saludable, ja que l’activitat diària és molt important per mantenir la qualitat de vida quan ens fem grans. A Martorell hi ha molta gent que fa caminades saludables regulars i avui s’hi han afegit altres municipis de la demarcació, dins el cicle de passejades de la Diputació”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les passejades ofereixen la possibilitat de conèixer diferents entorns geogràfics de la demarcació i de viure la natura d’una forma totalment adaptada a les seves possibilitats. Afavorir les relacions interpersonals i de grup; motivar l’aprenentatge i l’intercanvi de coneixements en relació amb el món natural; complementar l’acció que, majoritàriament, es du a terme amb els diferents grups municipals d’activitat física adreçats a la gent gran.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els pobles participants al cicle són considerats com a grups de continuïtat i desenvoluparan intercanvis entre els respectius grups municipals. La segona caminada del cicle ‘Passejades per a la gent gran’ es farà al gener a Granollers, la tercera al febrer a l’Hospitalet i l’última a l’abril a Gironella. Al maig, és previst celebrar la cloenda del cicle amb una trobada de totes les poblacions participants.